FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Perutnina Ptuj, peste 115 ani de activitate marcați într-un mod inedit

Perutnina Ptuj, peste 115 ani de activitate marcați într-un mod inedit

Perutnina Ptuj

Perutnina Ptuj, cel mai important furnizor de carne și preparate din pui și curcan din Balcani, a sărbătorit 115 ani de tradiție și a marcat acest eveniment prin publicarea cărții „Miroase a acasă”. Bucatele descrise în carte sunt o selecție din rețetele primite de la echipa Perutnina Ptuj din toate cele șapte țări unde este activ grupul.

Din 1905, prima avicolă și primul loc de achiziție a păsărilor de curte a fost stabilit în Ptuj. De-a lungul celor 11 decenii și până astăzi, angajații avicolei Ptuj au reprezentat un factor cheie pentru dezvoltarea și succesul Grupului Perutnina Ptuj.

Acesta este motivul pentru care grupul dedică această aniversare ce marchează existența a mai mult de un secol, angajaților săi și bucătăriei lor de acasă.

Angajații Perutnina Ptuj din Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Macedonia de Nord, România și Austria au fost întrebați ce arome se pot întâlni în bucătăria lor și au fost invitați să împărtășească rețetele lor favorite gătite de bunici. Rețetele vechi au primit o notă modernă prin metoda de preparare sau ingrediente noi, iar altele au servit drept inspirație pentru crearea de mâncăruri noi.

Aniversarea a reprezentat o oportunitate pentru angajați de a se interconecta, prin colectarea rețetelor, în ciuda distanțării sociale impuse de pandemie. Prin campania internă de colectare a rețetelor, au fost promovate valori precum colaborarea și creativitatea și au fost recepționate rețete din toate cele șapte țări membre grupului Perutnina. Împreună au creat o colecție de rețete dintr-o vastă regiune, adunând într-o singură carte o abundență de arome. Colecția a fost îmbogățită și cu rețetele primite de la partenerii externi ai grupului. Selecția finală a fost făcută împreună cu revista profesională culinară Dober Tek (Bon Appetit), iar toate rețetele selectate au fost apoi gătite de stilistul culinar Grusa Zorn și pregătite pentru a fi fotografiate de renumita fotografă Manca Jevšček, ambii din Slovenia.

Editarea și designul cărții în nu mai puțin de opt limbi, reprezintă, de asemenea, efortul angajaților Perutnina Ptuj. 

Perutnina România, parte din grupul de firme Perutnina Ptuj, este cel mai important producător şi procesator de carne de pui din Sud-Estul Europei.

*Articol susținut de Perutnina România.

 

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content