FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Ana Dumitrache, CTP: Retailul alimentar reprezintă 3% din portofoliul nostru, însă vrem să majorăm acest procent

Ana Dumitrache, CTP: Retailul alimentar reprezintă 3% din portofoliul nostru, însă vrem să majorăm acest procent

Ana Dumitrache, CTP România

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator listat de spații industriale și logistice din Europa Continentală, a închiriat anul trecut 640.000 de mp, dintre care 500.000 de mp pentru clienți noi, printre care se numără și retailerul online Sezamo.

”Chiar dacă în acest moment retailul alimentar reprezintă doar 3% din portofoliul nostru, ne uităm cu atenție la acest sector și vrem să majorăm acest procent. Retailerii de food, de beverages vor crește în continuare. Zona de logistică se va dezvolta și ea. Ne bazăm pe creșterea organică a clienților noștri, într-o atmosferă destul de instabilă, cu un proces decizional care durează foarte mult. Avem în pipeline 430.000 mp de clădiri noi pentru 2023, 98% sunt autorizate. Vom avea și locații noi de logistică mare. Anul acesta vom avea o creștere mai mare pe spații noi”, a spus Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

Profi și-a extins la finalul anului trecut suprafața de depozitare în CTPark Bucharest West cu 10.000 de metri pătrați, ajungând la o suprafață ocupată de 67.000 de metri pătrați. Astfel, CTP a livrat la timp și în buget pentru Profi o clădire nouă cu o suprafață de 10.000 mp. Noile spații completează suprafețele de depozitare deja existente și răspund nevoii de dezvoltare pe termen mediu și lung a Profi. Toate spațiile au fost gândite și construite astfel încât să fie potrivite pentru întreaga gamă de produse a retailerului, de la produse neperisabile și care nu necesită condiții speciale de depozitare, până la cele care necesită temperatură controlată, precum lactate, fructe, legume, carne și produse congelate.

Amplasat în vestul Bucureștiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West este cel mai mare parc industrial din România, precum și din rețeaua CTP. CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de peste 770.000 mp și găzduiește peste 2.000 de angajați care își desfășoară activitatea permanent în parcul industrial.

În afară de CTPark Bucharest West, CTP mai deține alte cinci parcuri industriale în jurul Capitalei, inclusiv în zona de vest (CTPark Bucharest, pe autostrada A1), în zona de nord (CTPark Chitila, CTPark Mogoșoaia și CTPark Bucharest North) și în sud - CTPark Bucharest South.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,9 milioane de mp de spații în zece țări. CTP este singurul dezvoltator din regiune cu întregul său portofoliu certificat BREEAM și cu operațiuni neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon din 2021, ceea ce stă la baza angajamentului său de a fi o afacere sustenabilă.

În România, CTP deține o suprafață totală de 2,3 milioane de metri pătrați de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content