FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Un nou CEO pentru Cargus

Un nou CEO pentru Cargus

Cargus anunță numirea lui Yannick Mooijman în funcția de CEO al companiei de curierat, preluând acest rol de la Olivier Van Houtte, de la începutul lunii noiembrie.

Cu o experiență de peste 25 de ani, aria de expertiză a lui Yannick Mooijman acoperă segmente precum marketing, vânzări, fuziuni și achiziții, strategie și inovații, în companii multinaționale din Europa, Orientul Mijlociu și SUA. De asemenea, noul CEO Cargus are o vastă experiență în industria de curierat, conducând, din poziția de Director General al companiei UPS, activitățile de business din patru țări din regiune (Ungaria, Grecia, România și Slovenia).

Yannick Mooijman preia funcția de CEO de la Olivier Van Houtte. În timpul mandatului lui, Cargus a accelerat extinderea rețelei Out of Home (OOH) și a lansat noua soluție de livrare în proximitate – rețeaua de lockere Cargus Ship & GO.

"Sunt onorat de această oportunitate și aștept cu nerăbdare să împărtășesc expertiza și experiența mea pentru a susține evoluția și succesul viitor al companiei. Activăm pe o piață foarte dinamică și este important să rămânem relevanți, prin agilitate și răspuns rapid și eficient la nevoile clienților noștri, oferind, în același timp, servicii de curierat excelente", a declarat Yannick Mooijman.

Yannick Mooijman este cetățean olandez, deține un master în afaceri la Universitatea din Groningen și a participat la diverse programe de formare executivă organizate de Harvard și Insead.

În acest an, Cargus România a investit 4 milioane de euro în soluții digitale, printre care și aplicația de mobil Cargus, 8,5 milioane de euro în infrastructura logistică. În următorii doi ani valoarea investițiilor se va ridica la 55 de milioane de euro. Anul acesta compania a deschis nouă centre logistice, cel din Dragomirești-Vale (județul Ilfov) din cadrul CTPark București fiind cel mai mare și urmând să tripleze capacitatea de operare a curierului.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața românească. În prezent, compania numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO (magazine partenere și lockere), unde clienții pot ridica sau trimite pachete, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România. Cargus a înregistrat o creștere cu 20% a volumului vânzărilor în 2020.

Potrivit datelor Cargus, piața de curierat din România a atins valoarea de 7 miliarde de lei, urmând să raporteze pentru acest an o creștere de 10%.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content