FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tranzacție: Mondelēz cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, pentru 2 miliarde de dolari

Tranzacție: Mondelēz cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, pentru 2 miliarde de dolari

Mondelēz International, una dintre cele mai mari companii FMCG, a achiziționat producătorul european Chipita, ce deține în portofoliu brandurile 7Days, Chipicao și Fineti, pentru suma de 2 miliarde de dolari.

Chipita deține pe plan local o fabrică de producție în Clinceni și este cel mai mare producător de croissante din România. Achiziția Chipita va permite companiei Mondelēz să-și extindă portofoliul adăugând produse de patiserie și să răspundă astfel cererii în creștere pentru acest segment. Mai mult, tranzacția va accelera prezența Mondelēz în regiunea Europei Centrale și Europa de Est, unde businessul Chipita este bine poziționat.

Valoarea tranzacției se ridică la 2 miliarde de dolari și va fi finanțată printr-o combinație de emisiuni de datorii și numerar.

Chipita este un producător ce a luat naștere în Grecia, în urmă cu 40 de ani. Anul trecut, Chipita S.A a bifat venituri de aproximativ 580 milioane de dolari. Chipita produce în 13 fabrici, dintre care una în România, în Clinceni, și distribuie branduri precum Fineti, Chipicao și 7Days în peste 50 de țări, deservind două miliarde de consumatori.

Mondelēz este unul dintre cele mai mari grupuri alimentare din lume, ce livrează produse în aproximativ 150 de țări. Cu venituri de 27 miliarde dolari, Mondelēz deține branduri precum Milka, Oreo, Belvita, Lu și altele.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content