Plata cu criptomonede, posibilă și pentru comercianții din România

Începând cu luna noiembrie a acestui an, România se află printre primele țări din Europa de Est care acceptă plata cu criptomonede în magazine prin terminalele și aplicațiile mobile Global Payments.

Noul serviciu este disponibil pentru toți comercianții care au instalată aplicația GP tom de la Global Payments, ce transformă telefonul mobil în terminal POS. Serviciul de criptomonede este oferit de GoCrypto, cel mai important furnizor de criptomonede din lume. Plata cu criptomonede, posibilă și pentru comercianții din România

„În prezent există un interes enorm pentru criptomonede și dorim să le oferim clienților posibilitatea de a le folosi la plățile de zi cu zi. De-acum au posibilitatea nu doar de a-și stoca fondurile cripto, ci pot începe să le folosească pentru plăți. Aceasta înseamnă că pot intra într-un magazin, pot alege bunuri și le pot plăti cu criptomonede”, explică Žiga Toni, CEO adjunct al GoCrypto.

Cumpărătorii care au portofele electronice cu criptomonede pot cumpăra bunuri folosind telefoanele lor. Când plătesc, scanează codul QR de plată de pe terminalul comerciantului, iar acesta din urmă poate alege dacă dorește să primească contravaloarea produselor în criptomonedă sau în lei.

„Suntem bucuroși că de acum putem ajuta cumpărătorii să-și folosească portofelele cripto în aproape toate locurile folosind aplicația noastră, GP tom, care transformă telefonul în POS. Și totodată, ne bucurăm că putem ajuta comercianții să câștige mai mulți clienți, oferindu-le o nouă metodă de plată”, a declarat Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România.

Aplicația GP tom permite comercianților să accepte la plată criptomonede și carduri direct cu telefoanele lor mobile, fără a mai avea nevoie de un terminal clasic. Aplicația funcționează pe toate telefoanele cu sistemul de operare Android 8 și un cip NFC integrat.

Cel mai mare avantaj al aplicației este că antreprenorii nu vor mai avea nevoie de niciun echipament de plată suplimentar, pot accepta plăți direct cu telefoanele mobile. Comercianții pot accepta plata cu cardul sau cu criptomonede oriunde există o conexiune la internet.

Costul pentru tranzacțiile cu criptomonede este de 1,25% din suma plătită. Această taxă este plătită de comerciant. Chitanța este emisă electronic și poate fi trimisă prin sms, e-mail sau prin afișarea și scanarea unui cod QR.

Terminalele Global Payments din Europa Centrală procesează în prezent aproximativ 890.000 de tranzacții pe zi, cu 180.000 mai mult decât înainte de criza sanitară. Valoarea medie a unei tranzacții cu amănuntul a crescut și ea, de la 22 la 25 de euro.

Tendințele revoluției comerciale și a plăților electronice în 2024
Tendințele revoluției comerciale și a plăților electronice în 2024
Indiferent de direcția economiei globale, afacerile de toate dimensiunile adoptă inițiative pentru facilitarea proceselor de plată, implementând...
Tranzacția medie online cu cardul a crescut cu 15% în 2022
Tranzacția medie online cu cardul a crescut cu 15% în 2022
Valoarea medie a unei tranzacții online cu cardul a fost de 265 lei în 2022, în creștere cu 15% față de anul precedent, arată datele Netopia...
Global Payments: Plăți de 2,5 milioane de euro pe mobil în ultimele 2 luni
Global Payments: Plăți de 2,5 milioane de euro pe mobil în ultimele 2 luni
Metodele de plată electronice câștigă tot mai mult teren în România, după experiențele de consum din cei doi ani de pandemie. Aproape...
Serviciile Netopia Payments, disponibile comercianților VTEX
Serviciile Netopia Payments, disponibile comercianților VTEX
Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, încheie un parteneriat cu VTEX, platforma enterprise de comerț...