FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Smithfield achiziționează producătorul român de preparate din carne Goodies Meat Production

Smithfield achiziționează producătorul român de preparate din carne Goodies Meat Production

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziție a Goodies Meat Production, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail. Tranzacția se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situată în județul Alba.

Goodies Meat Production operează o unitate de producție în Ceptura de Jos, județul Prahova, și are 320 de angajați. Fabrica are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private. Portofoliul său de produse include: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.

“Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre”, a declarat Voicu Vușcan, Administrator Elit.

Acordul de achiziție este supus aprobării autorităților de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenței.

Citiți și Mezelurile, o piață polarizată între premiumizare și atenția acordată prețului și promoțiilor

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc. Elit produce și comercializează prin intermediul unor mărci precum Elit, Plin de carne, Premia, Promo și Veri.

În România, activitatea grupului Smithfield Foods, Inc. a început în 2004, în urma unei investiții de 600 de milioane de dolari. Activitatea cuprinde, în principal, creșterea de porci și comercializarea de porci vii, precum și producerea și comercializarea de carne de porc proaspătă. Compania operează în România 46 de ferme în județele Timiș și Arad, alături de patru unități de creștere a suinelor și două fabrici de nutrețuri combinate.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content