FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profi, buget de 16,9 milioane euro pentru publicitate în prima lună din acest an

Profi, buget de 16,9 milioane euro pentru publicitate în prima lună din acest an

Marile lanțuri de magazine au investit aproape 57 de milioane de euro în publicitate în luna ianuarie, Profi fiind retailerul care a alocat cele mai mari sume, potrivit analizei de monitorizare mediaTRUST, efectuată între 1 și 31 ianuarie 2024. Profi, lider în cheltuielile de publicitate, a alocat un buget la rate card de 16,19 milioane de euro și a difuzat nu mai puțin de 16.798 de reclame.

Brandul a obținut cea mai mare expunere pe canalul B1TV, unde au fost transmise 1.720 de spoturi publicitare, urmat de ZU TV, care a difuzat 1.469 de reclame. Profi nu a avut prezență în media tradițională, preferând ca principal mediu de difuzare presa televizată.

Și Kaufland s-a clasat în topul celor mai active branduri în ianuarie, având 10.902 spoturi publicitare și un buget alocat de 11,95 milioane de euro (rate card) pentru promovarea produselor. Publicul a fost expus în medie de peste 350 de ori pe zi la spoturile Kaufland, iar televiziunea a fost principalul canal de difuzare, cu 6.823 de spoturi, dintre care 1.078 numai pe Kiss TV. De asemenea, brandul a fost activ și în publicitatea radio, cu 4.079 de spoturi în ianuarie, majoritatea pe Pro FM.

Carrefour a fost prezent în media cu 7.151 de spoturi difuzate și o expunere publicitară totală de 7,78 milioane euro conform tarifelor rate card. 4.098 de spoturi ale retailerului francez au fost difuzate la radio în intervalul monitorizat, acesta fiind, de altfel, canalul de comunicare preferat. La TV au fost difuzate 3.053 de spoturi. Nici brandul Carrefour nu a avut reclame în presa scrisă.

În ceea ce privește prezența Lidl în media locală, compania a avut 7.029 de reclame difuzate în ianuarie, având un buget de publicitate estimat la 11,35 milioane de euro. Brandul și-a diversificat strategia de promovare, fiind prezent în toate canalele media monitorizate, cu un accent deosebit pe televiziune, unde a înregistrat 3.952 de apariții. TVR 2 a fost canalul cu cele mai multe spoturi Lidl, totalizând 387 de difuzări, în timp ce pe segmentul radio, Europa FM a fost postul cu cea mai frecventă difuzare a reclamelor Lidl.

În luna ianuarie, Penny a avut un buget estimat la 9,68 milioane de euro (rate card) pentru cheltuielile de publicitate, difuzând 5.926 de spoturi. Brandul și-a concentrat eforturile de promovare în principal la radio și TV, postul de televiziune N24 având cele mai multe difuzări ale spoturilor.

Brandul eMAG.ro continuă să se mențină în top, remarcându-se printr-o strategie echilibrată de promovare și investiții, orientată în special către radio și televiziune. În luna ianuarie s-au difuzat nu mai puțin de 6.752 de spoturi publicitare, iar brandul a avut o prezență publicitară estimată la peste 7,66 milioane euro rate card. Cea mai frecvent difuzată reclamă a fost „#eMAGPets Shop”, cu peste 583 de apariții la televiziune.

Conform datelor furnizate de Admonit, platforma mediaTRUST pentru monitorizarea reclamelor, în intervalul monitorizat s-au difuzat 502.636 de spoturi publicitare. Analiza subliniază importanța alegerii canalelor media pentru creșterea vizibilității brandurilor, accentuând rolul esențial al televiziunii. Totodată, se remarcă o tendință de diversificare spre radio, în vreme ce prezența în presa scrisă rămâne limitată.

Concurența pentru captarea atenției consumatorilor devine din ce în ce mai acerbă, aspect ce conduce la necesitatea brandurilor de a inova și de a adopta strategii de comunicare eficace. Este evident că mesajele vizuale puternice și bine concepute pot avea un impact semnificativ, ajutând la creșterea recunoașterii brandului.

Metodologie: Raportul a fost elaborat pe baza datelor din monitorizarea reclamelor Admonit mediaTRUST în perioada 1 – 31 ianuarie 2024. Studiul a inclus reclamele brandurilor din media difuzate la radio, TV și presă scrisă. Cheltuielile prezentate în raport sunt conform tarifelor de listă oficiale ale fiecărui mediu, fără a include reduceri. Admonit permite monitorizarea campaniilor publicitare în timp real, inclusiv identificarea noilor spoturi și urmărirea cheltuielilor publicitare în funcție de categorii și mărci de produse detaliate. Cifrele reflectă cheltuielile calculate pe baza tarifelor de publicitate (rate card) specifice fiecărui mediu de promovare, fără a lua în considerare discounturile, reducerile sau alte oferte speciale acordate individual de către advertiseri. Prin urmare, valoarea cheltuielilor prezentate în raport reprezintă cheltuielile brute ale brandurilor în domeniul publicității, înainte de eventuale negocieri comerciale sau avantaje comerciale specifice oferite de medii de promovare. Această precizare este esențială pentru a înțelege contextul real al investițiilor în publicitate și pentru a evalua impactul economic al campaniilor publicitare.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content