FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Peste 50 de cooperative și producători locali livrează prin Casa de Comerț Unirea

Peste 50 de cooperative și producători locali livrează prin Casa de Comerț Unirea

După prima lună de când a repornit activitatea, Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative și producători agricoli. Astfel, în ultima lună, au fost încheiate contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obținute de la producătorii români.

Până în prezent, Casa Unirea a facilitat livrarea către rețeaua de retail de legume - fructe (cartofi albi și roșii, dovleac plăcintar, varză albă și roșie, morcov, ridichi negre și sfeclă roșie, prune uscate), precum și de produse de băcănie (dulceață de dovleac, dulceață de gutui, pastă de măceșe, fasole boabe în saramură). Pentru valorificarea producției românești, Casa Unirea a încheiat până în prezent parteneriate cu Carrefour, Metro și Penny, iar, de săptămâna viitoare, se vor alătura demersului lanțurile comerciale Kaufland și Profi.

„Casa de Comerț Agroalimentar Unirea primește zilnic pe adresa oficială de email oferte de la producătorii români interesați de inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de promovare a produselor românești și de creștere a consumului produselor agroalimentare obținute pe plan local”, spun reprezentanții Casa de Comerț Agroalimentar Unirea.


Citește și Care sunt direcțiile strategice pe care mizează Carrefour pentru transformare în următorii 4 ani


Livrările de produse agroalimentare către marile lanțuri de magazine din România vor continua în perioada următoare. De asemenea, în vederea valorificării produselor locale pe lanțul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discuții cu reprezentanții rețelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obținute pe plan local de către magazinele din zonă va fi demarat în județul Cluj, astfel de parteneriate urmând a fi încheiate, treptat, la nivelul întregii țări.

Pe lângă accesul produselor românești în hypermarketuri și în rețelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociază cu reprezentanții retailerilor pentru a le pune la dispoziție producătorilor spații din parcările hypermarketurilor pentru organizarea de Târguri și piețe volante la sfârșitul săptămânii, astfel încât consumatorii să aibă posibilitatea să achiziționeze produsele românești direct de la producători.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content