Schimbare la conducerea echipei comerciale a Interbrands Orbico
Interbrands Orbico, liderul pieței locale de distribuție, a numit-o la începutul acestui an pe Andreea Constantinică în funcția de Director Comercial. Aceasta îl înlocuiește în rol pe Laurențiu Lăcătușu care a fost promovat la conducerea businessului Orbico din Republica Moldova.
Andreea Constantinică si-a început cariera în cadrul companiei Orbico România unde a gestionat businessul de jucării în rolul de Brand Manager Mattel unde a lucrat la poziționarea unor branduri de renume internațional, dezvoltând campanii creative si gestionând portofoliul de produse pentru piața locala. Ulterior, aceasta a acceptat noi provocări în cadrul companiei, printre rolurile ocupate numărându-se cel de Sales Division Manager, Business Unit Manager pentru Procter & Gamble sau Business Unit Direct FMCG.
În noua sa funcție ea are o viziune clară și o listă de priorități bine definită.
„Sunt pregătită să duc Interbrands Orbico la un nou nivel de performanță. Pe lista de priorități se regăsesc digitalizarea proceselor comerciale, extinderea portofoliului de branduri, optimizarea canalelor de distribuție și dezvoltarea unor soluții inovatoare pentru a deservi eficient fiecare canal de vânzare, dezvoltarea echipei cu focus pe formarea și retenția talentelor și implementarea unor strategii care să reducă impactul asupra mediului și să contribuie la comunitățile locale”, a declarat Andreea Constantinică, Director Comercial Interbrands Orbico.
Interbrands Orbico România a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai mult decât vânzările separate ale celor patru companii înregistrate în 2020. În ceea ce privește obiectivele pe termen mediu, Mario Matic, managerul care a preluat conducerea companiei pe plan local la începutul anului trecut, a vorbit despre existența unui plan strategic pe trei ani pentru toate companiile din grup, inclusiv pentru Interbrands Orbico România, care include o creștere constantă a cifrei de afaceri de aproximativ 10% pe an și un avans stabil al profitabilității.





