Kaufland Moldova deschide cel de-al treilea magazin în Municipiul Chișinău

Retailerul continuă investițiile în dezvoltarea rețelei la nivelul Republicii Moldova și inaugurează cel de-al treilea hypermarket în Municipiul Chișinău, pe strada Nicolae Testemițanu 3, și al șaselea la nivel național.

Suprafața de vânzare a noului magazin Kaufland din Chișinău va fi de aproximativ 4.500 metri pătrați, va dispune de un raion de legume și fructe, vitrină cu servire asistată cu o lungime de 46 metri, brutărie, raion de produse congelate, alimente de bază, băuturi, dulciuri, produse nealimentare și drogherie și 20 de case de marcat. Kaufland Moldova deschide cel de-al treilea magazin în Municipiul Chișinău

Parcarea va avea o capacitate de 376 de locuri, dintre care 14 locuri de parcare vor fi alocate pentru persoanele cu nevoi speciale și 10 locuri de parcare pentru familiile cu copii. Totodată, în parcare va funcționa și un punct Grill. De asemenea, tot în parcare va exista o stație de încărcare pentru mașinile electrice unde pot fi încărcate simultan 2 mașini, inclusiv Fast Charge.

„Ne bucurăm că am reușit în timp record să deschidem pentru locuitorii Municipiului Chișinău un nou magazin construit după standarde europene de calitate și cel mai nou concept de design Kaufland. De asemenea, continuăm să dezvoltăm colaborări de durată cu producătorii și furnizorii din Moldova, pe care îi susținem nu doar să ajungă pe raftul magazinelor, dar și să devină competitivi pe piața internațională”, a menționat Dona Răpciugă, Director Executiv Kaufland Moldova.

Atât clienții Kaufland, cât și locatarii din apropiere vor putea beneficia de aparatul de reciclare Tomra. Aparatul este de tip self-service și poate recicla trei feluri de deșeuri: PET-uri (cu volumul de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volumul de până la 1 litru).

Magazinul va funcționa de luni până duminică, în intervalul orelor 7:00- 23:00, iar investiția Kaufland Moldova va genera peste 130 de locuri de muncă.

Aproximativ 26 de milioane de lei au fost alocate pentru lucrări de infrastructură publică cum ar fi construcția unei canalizări pluviale, care va rezolva problema cu care se confruntă locuitorii din această regiune de mai mulți ani. Totodată, au fost reabilitate străzile Nicolae Testemițanu, Natalia Gheorghiu și au fost amenajate căile pietonale, cu acces din strada Natalia Gheorghiu și strada Nicolae Testemițanu. Acest proiect reconfirmă contribuția companiei la soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea.

Kaufland investește activ și în proiectele de responsabilitatea social-corporativă (CSR), acțiuni care reprezintă un element cheie în strategia companiei. Începând cu 2016, împreună cu ONG-urile partenere, Kaufland a reușit să desfășoare în Republica Moldova o serie de proiecte de responsabilitate socială, în valoare de peste 18 milioane de lei moldovenești.

În urmă cu doi ani, pe 26 septembrie, Kaufland Moldova a deschis primele două hypermarketuri în orașul Chișinău, situate în sectorul Botanica și în sectorul Ciocana, iar pe data de 24 septembrie 2020 a fost inaugurat primul magazin din nordul țării, în municipiul Bălți. În anul 2021, Kaufland a deschis încă două magazine, la Ungheni în luna februarie și Comrat, în luna martie. În prezent, Kaufland gestionează activitatea a șase magazine în Republica Moldova.

Kaufland inaugurează un nou magazin la Brașov
Kaufland inaugurează un nou magazin la Brașov
Kaufland România deschide al patrulea magazin din Brașov, investiție prin care creează 80 de locuri de muncă. Noul magazin se află pe strada...
Kaufland își extinde rețeaua de magazine cu o nouă investiție în Republica Moldova
Kaufland își extinde rețeaua de magazine cu o nouă investiție în Republica Moldova
Kaufland continuă extinderea rețelei de magazine în Republica Moldova și deschide al optulea magazin. Situat pe strada Kiev 7, din Chișinău,...
Kaufland, la a șaptea deschidere în Republica Moldova
Kaufland, la a șaptea deschidere în Republica Moldova
Kaufland continuă investițiile în Republica Moldova și anunță deschiderea primului magazin în Municipiul Orhei, fiind astfel al șaptelea...
Kaufland deschide al cincilea hypermarket din Republica Moldova
Kaufland deschide al cincilea hypermarket din Republica Moldova
La o lună după ce a anunțat deschiderea celui de-al patrulea hypermarket din Republica Moldova, în orașul Ungheni, Kaufland Moldova își...