FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Hypermarketurile Auchan au colectat într-un an 100.000 de litri de ulei alimentar uzat

Hypermarketurile Auchan au colectat într-un an 100.000 de litri de ulei alimentar uzat

La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hypermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat. Programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hypermarketuri Auchan. În plus, acestora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (București) și MyAuchan Alexandriei (București).

În luna octombrie 2019, Auchan a lansat românilor din cele 18 județe în care funcționează magazinele sale invitația de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. La mai puțin de un an de la anunțul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului și au adus în toate cele 33 de hypermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.

Prin această inițiativă de responsabilizare, compania invită consumatorii casnici să aducă în hypermarketurile Auchan uleiul alimentar folosit în propriile gospodării, evitând aruncarea acestuia pe canalizare. În felul acesta, se elimină și efectele dăunătoare pe care uleiul le are asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

 „Ne-am propus colectarea acestei cantități până la finalul anului, dar ne bucurăm să vedem că așteptările noastre au fost depășite într-un timp și mai scurt. Acest răspuns demonstrează încă o dată faptul că din ce în ce mai mulți români conștientizează rolul pe care îl avem fiecare în protejarea mediului înconjurător și impactul puternic pe care un gest atât de simplu îl are asupra naturii. Le mulțumim tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre și îi asigurăm că astfel de acțiuni vor continua să aibă loc în rețeaua de magazine Auchan”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare. În Capitală, cele mai mari cantități de ulei s-au colectat în hypermarketul din Drumul Taberei.

Programul de colectare continuă în toate cele 33 de hypermarketuri Auchan din țară, cărora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile Auchan Turda și Liberty, precum și magazinul MyAuchan Alexandriei din București.

În continuare, consumatorii casnici sunt așteptați să aducă uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienți din punctele de colectare. În funcție de cantitatea predată, clienții sunt recompensați cu produse din partea partenerilor Fairy și AQUA Carpatica.

Uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde, lider național în materie de colectare, valorificare şi eliminare finală a uleiurilor şi grăsimilor comestibile uzate, pentru a fi condiționat printr-o serie de procese de încălzire, decantare și filtrare. Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spațiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content