FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Hell Energy vrea ca 99% din produse să fie ambalate în cutii din aluminiu reciclat

Hell Energy vrea ca 99% din produse să fie ambalate în cutii din aluminiu reciclat

Hell Energy produce în unitatea proprie din Ungaria, Quality Pack, cutii din aluminiu reciclat. Peste 95% din produsele Hell sunt ambalate deja în cutii cu un conținut de aluminiu reciclat de cel puțin 75% - și 100% reciclabil pentru următoarea utilizare -, iar acest procent se află în continuă creștere, tinzând spre 99%.

„Aluminiul poate fi reciclat la nesfârșit, contribuind astfel la economia circulară. Aluminiul este un material foarte fiabil nu numai pentru această caracteristică, ci și pentru că procesul de reciclare poate începe la doar 16 ore după utilizare, iar în numai 60 de zile poate reveni înapoi în retail. În prezent, capacitatea noastră de producție este de 1,5 miliarde de cutii din aluminiu reciclat pe an, destinate uzului propriu – liniilor de produse HELL ENERGY (băuturi energizante), Energy Coffee (băuturi pe bază de lapte și cafea) și XIXO (băuturi răcoritoare carbogazoase) –, dar și unor parteneri”, a declarat Márton Domokos, Director Executiv HELL ENERGY România.

Aluminiul este un material circular, adică poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde proprietățile. În același timp, amprenta de carbon pe care o lasă asupra mediului este neutră, ceea ce îl face ideal pentru aplicații în domeniile ambajalelor, transportului, construcțiilor sau tehnologiilor din energia regenerabilă. În aceste condiții, se așteaptă o creștere de 50% a cererii de aluminium până în 2050, echivalând cu 107,8 milioane de tone.

Potrivit Institutului Internațional al Aluminiului (IAI), peste 30 de milioane de tone de aluminiu sunt reciclate anual în lume, acesta aflându-se printre cele mai reciclate materiale de pe planetă, cu o marjă globală de eficiență de 76%.

Europa are cea mai mare rată de eficiență a reciclării (RER) din lume, recuperând 81% din resturile de aluminiu disponibile, iar America de Nord are cea mai mare rată de intrare a reciclării (RIR) din lume, cu 57% din metalul produs în regiune provenind din resturi. La nivel european, cererea de aluminiu până în 2050, estimată la 9 milioane de tone pe an, va fi satisfăcută de cote aproape egale de aluminiu primar și aluminiu reciclat.

HELL ENERGY a fost fondat în anul 2006 ca o afacere de familie și încă operează sub același patronat. Brandul a devenit liderul pieței de băuturi energizante din Ungaria într-un timp record, de numai patru ani. Din 2017, compania își produce singură ambalajele în propria fabrică de aluminiu, QUALITY PACK, echipată cu tehnologie ultramodernă.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content