FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grupul Lactalis anunță închiderea a două fabrici

Grupul Lactalis anunță închiderea a două fabrici

Grupul Lactalis a decis închiderea unităților de producție Floreni și Vatra Dornei din cadrul societății Dorna Lactate, ca parte din planurile strategice de consolidare a afacerilor în România, pe principii de organizare eficientă a activităților de producție la standarde optime.

Brandul LaDorna și societatea Dorna Lactate își continuă însă existența în România, iar portofoliul de lactate LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

„Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producție și a investițiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerințelor de performanță și siguranță ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea business-ului nostru în România și să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie”, declară Giampaolo Manzonetto, Director General Grup Lactalis România.

Compania a anunțat că angajații afectați de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni și Vatra Dornei vor primi tot sprijinul companiei în a-și găsi un alt loc de muncă. O parte dintre angajați va primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii românești din grup.

Angajații afectați de măsura concedierii colective vor primi compensații salariale.
Întregul proces se va încheia la sfârșitul lunii august 2020, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare.

Reprezentanții grupului Lactalis susțin că activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali nu va fi afectată, contractele cu fermierii români parteneri rămân la fel, iar laptele colectat va fi direcționat către celelalte fabrici. Compania colectează și procesează anual aproximativ 250 de milioane de litri de lapte.

LaDorna este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lapte și produse lactate din România și lider de piață pe segmentul laptelui UHT și a smântânii lichide. LaDorna a lansat prima marcă de lapte UHT din România și s-a implicat în construirea fermelor ecologice certificate de Uniunea Europeană. Societatea Dorna Lactate face parte din grupul francez Lactalis din anul 2008.

Grupul Lactalis deține în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România și Lactalis Logistic și reunește peste 2300 de angajați, 7 branduri românești (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) - inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în județele Harghita și Covasna) - și branduri internaționale (President, Galbani, Santal).

Activitățile de producție ale companiilor se desfășoară în 7 fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba, Covalact din Sf. Gheorghe, județul Covasna și Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

Companiile românești din Grupul Lactalis vând peste 200.000 de tone de produse finite în fiecare an și, cumulat, au o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de euro (produse lactate și sucuri).

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content