FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grup Șerban Holding își consolidează portofoliul de afaceri cu o fermă de bovine Angus

Grup Șerban Holding își consolidează portofoliul de afaceri cu o fermă de bovine Angus

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească care activează în mai multe domenii din agricultură, intră pe o nouă direcție de bussines, creșterea bovinelor pentru carne.

Interagroaliment, parte din Grup Șerban Holding a achiziționat o fermă de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, județul Bacău. În prezent, ferma găzduiește 450 de bovine Angus și se întinde pe o suprafață de 135 de hectare de teren. Investiția în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, de la momentul inițial și până în prezent.

Modelul fermei de bovine este inspirat din California și Dakota de Nord din Statele Unite ale Americii, unde condițiile naturale ale fermelor sunt aproximativ similare cu cele din România. 


Citește și: Grup Șerban Holding și Intersnack România, parteneriat privind livrarea de cartofi pentru chipsurile Chio


„Integrând sisteme de tipul no-till și cover crop pentru culturile de câmp cu managementul fermei de vaci Angus, transformăm provocările în oportunități. Nu doar că optimizăm costurile cu hrana animalelor, dar reușim și să valorificăm într-un mod eficient și chiar unic, la momentul actual, culturile de acoperire (cover crop), creând astfel un echilibru între sustenabilitate și productivitate”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

În ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acestui segment de business, conducerea Grup Șerban, urmărește să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025. Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potențial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piața de carne în viu. De asemenea, strategia Grup Șerban Holding pentru fermă implică utilizarea unui sistem de rotație a pășunilor care să permită solului să se regenereze natural, fără necesitatea fertilizării chimice, fiind astfel asigurat un mediu de viață sănătos pentru animale.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021. Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 271 milioane de lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content