FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Golden Foods Snacks intră la tranzacționare pe bursă

Golden Foods Snacks intră la tranzacționare pe bursă

Golden Foods Snacks, proprietarul brandului Elmas, a intrat la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare administrat de Bursa de Valori București.

Obligațiunile au o maturitate de 3 ani și o dobândă fixă, de 9% pe an plătibilă trimestrial. În total, emisiunea se ridică la valoarea de 4,7 milioane de lei și este garantată cu brandul, o premieră în domeniu.

„Depunem eforturi să fim prima alegere în privința consumatorilor, vrem să fim prima alegere și pentru investitori”, spune Konstantinos Mitzalis, CEO Golden Foods Snacks.

În România, Golden Foods Snacks produce și distribuie trei tipuri de produse: semințe, alune și fructe deshidratate. Acestea pot fi găsit în marile rețele de retail la nivel național, cât și în magazinele de proximitate. În total, pentru companie lucrează 113 persoane, 80 dintre ele la unitatea de producție din Filipeștii de Pădure, județul Prahova.

Compania a intrat în România în toamna anului 2009 când a preluat dreptul de folosință al mărcii Elmas și este unul dintre principalii jucători pe piața snack-urilor sărate la nivel local. În prezent, produce și ambalează mărci private pentru Carrefour, Cora, Mega Image și Rewe/Penny.

Mărcile private reprezintă 9% din vânzările nete ale grupului, vânzări care în 2019 au crescut cu aproape 13%. Vârfurile de vânzare sunt în perioada sărbătorilor, de Crăciun și de Paște.

Exportul reprezintă 5% din vânzările Golden Foods Snacks, iar compania susține că țintește piețele unde există mulți etnici români. 90% din exporturi merg spre Australia.

În 2018, Golden Foods Snacks a înregistrat o cifră de afaceri de 46,2 milioane lei (aproape 10 milioane euro), în creștere cu 18% față de anul anterior. Aproximativ 76% din cifra de afaceri a fost realizată din activitatea cu comerțul modern, în timp ce 24% din aceasta vine din comerțul tradițional și export. Cifra de afaceri este estimată să avanseze până la 71,6 milioane lei până în anul 2022.

Compania Golden Foods Snacks este controlată indirect de familia Mitzaliz, prin GF Holding Limited (55,78%) și Golden Brands Limited (44,22%). Familia Mitzaliz a dezvoltat mai multe companii de-a lungul timpului pe care le-a vândut către Pepsico (1986 – Tasty Foods Greece, 2004 – Star Foods România, 2005 – Star Foods Polonia, respectiv Interstar Chim).
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content