România, printre primele piețe în care Coca-Cola lansează Coca-Cola Energy
Coca-Cola România anunță extinderea portofoliului prin lansarea unei noi băuturi energizante, Coca-Cola Energy. Compania Coca-Cola plănuiește să extindă lansarea Coca-Cola Energy pe mai multe piețe la nivel global în 2019, concentrându-se inițial pe piețele europene. Pe lista scurtă se află Spania și Ungaria, unde produsul urmează să fie lansat luna aceasta.
Coca-Cola Energy intră în competiție cu Burn și Monster, produse aflate în portofoliul producătorului, dar și cu alte branduri puternice precum Red Bull.
Cu gustul Coca-Cola pe care oamenii deja îl cunosc și îl apreciază, Coca-Cola Energy conține cafeină obținută din surse naturale, extracte de guarana, vitamina B și nu are adaos de taurină, ca în cazul energizantelor clasice. Noul energizant va fi disponibil și în varianta Coca-Cola Energy Zero Zahăr. Cele două produse vor fi disponibile în doze de 250ml în rețelele de magazine.
Coca-Cola Energy se lansează cu o identitate vizuală care iese în evidență, dar și cu o campanie de marketing dinamică, ce se va desfășura în România în lunile următoare.
În ultima perioada Coca-Cola a făcut investiții semnificative în extinderea portofoliului, printre noile produse numărându-se AdeZ, Fuzetea, SmartWater.
În România, Sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.
Coca-Cola HBC și-a majorat volumele cu 8,9% anul trecut față de 2017, până la 192,7 milioane de navete, raportând creșteri la nivelul tuturor categoriilor - potrivit raportului financiar publicat recent de companie.
Vânzările producătorului Coca-Cola Hellenic în regiunea piețelor emergente, din care face parte și România, au crescut cu 4% în volum, până la 1.143 milioane de navete (unit cases), în 2018 față de anul anterior. Din această regiune mai fac parte piețe precum Armenia, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, FYROM (actuala Macedonia de Nord), Moldova, Muntenegru, Nigeria, Rusia, Serbia și Ukraina. Vânzările nete în regiune au scăzut cu 1,1%, până la 2,88 miliarde de euro.





