Proprietarul Abund Berry vrea afaceri de 10 mil. euro în acest an și vizează listarea la Bursă

Abund Berry, afacerea cu fructe proaspete și vinuri din mure, lansată în urmă cu cinci ani de Ionel Burtea vrea să atingă în acest an pragul de afaceri de 10 milioane de euro și are în plan pentru 2023 listarea pe Bursă. Proprietarul Abund Berry vrea afaceri de 10 mil. euro în acest an și vizează listarea la Bursă

Antreprenorul în vârstă de 26 de ani decidea în urmă cu cinci ani să pornească o afacere în agricultură cu un buget inițial de 20.000 de euro și să cultive mure pe un hectar de teren. Decizia de a lansa afacerea cu fructe de pădure a fost luată după o atentă cercetare a pieței, în care au fost identificate probleme de disponibilitate a fructelor românești în supermarketuri, precum și lipsa unei game de vinuri cu arome inedite și neconvenționale.

Ulterior, antreprenorul a început să cultive, pe lângă mure, zmeură și căpșune, gestionând în prezent o suprafață totală de 20 de hectare în Țicleni, județul Gorj.

În facultate m-am hotărât să lansez o afacere în agricultură pentru că am avut acest vis, să fac ceva pentru și împreună cu familia mea, pentru zona în care am crescut, să pot oferi românilor fructe de pădure de producție locală, să pot crea locuri de muncă și atrage tinerii să rămână acasă, să nu plece afară. Eu și familia mea avem o pasiune pentru vinuri, aceasta a fost motorul și ideea din spatele afacerii. Am descoperit că specialitățile de vinuri din mure sau din afine au un gust și o aromă deosebite, că pot veni foarte bine în completarea ofertei de vinuri din struguri de pe piața din România. Am început să producem din 2017 vin de mure, am lansat brandul Berry Wine / ALAI care poate fi găsit în rețelele partenerilor noștri”, declară Ionel Burtea, fondatorul afacerii Abund Berry.

Citiți și: Abund Berry, businessul cu planuri întinse pe zeci de hectare

Încă de la începutul lansării afacerii, Ionel Burtea a urmărit să distribuie fructele sale în cât mai multe supermarketuri și să colaboreze cu firme din domeniul HoReCa. Pentru a asigura aprovizionarea cu fructe proaspete tot timpul anului, tânărul fermier a decis să-și extindă afacerea și sortimentele oferite partenerilor săi în 2020. În acest sens, începe să cumpere afine, zmeură, mure, prune, piersici, nectarine și căpșune de la cultivatorii din România și să importe fructe din Olanda, Peru, Chile, Polonia, Argentina, Spania, Portugalia.

”Mă implic personal în colaborarea cu fermierii din România, vizitez fermele și verific fructele și legumele, calitatea și aspectul acestora înainte de a decide achiziționarea lor și vânzarea mai departe către partenerii noștri. Parcurg peste 50.000 de km în fiecare an, în toată țara, pentru a ajunge la fermierii parteneri sau pentru a cunoaște alți fermieri. Abund Berry este unul dintre principalii distribuitori de fructe proaspete și legume pentru Mega Image, Carrefour, Profi, Metro”, mai spune Ionel Burtea.

Listare pe Bursă pentru Abund Berry

Antreprenorul vizează pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de 10 milioane de euro, iar pentru 2023 intenționează să listeze compania la bursă pentru a atrage capitalul necesar extinderii activității de producție locală. În plus, Ionel Burtea vrea să depună un proiect pe Horizon, o linie de finanțare direct de la Comisia Europeană.

De asemenea, proprietarul Abund Berry urmărește finalizarea serei de căpșuni, un proiect în valoare de 1,4 milioane de euro, susținut în proporție de 90% de fonduri europene. Sera va ocupa o suprafață de 4.560 mp, cu o zonă tehnică de 528 mp.

Pe de altă parte, anul acesta a marcat pentru Abund Berry un record în vânzarea de fructe prin livrarea a peste 1.000 de tone de fructe din producția locală și de import către supermarketuri, dintre care peste 100 de tone de zmeură.

”O sută de tone de zmeură înseamnă 800.000 de cutii de 125g, pe care echipa mea le pregătește pentru vânzare, le verifică, le sortează, le etichetează, le încarcă în lădițe și apoi în camioane. Este un proces meticulos, care presupune atenție și un anumit ritm, în condițiile în care sunt implicate aprox. 40 persoane în acest flux. Dacă facem calculul mai departe, livrăm aprox 2.200 de caserole cu zmeură în medie zilnic către clienții noștri. Iar la această cifră se adaugă celelalte fructe care sunt verificate, ambalate, etichetate și livrate. Efortul nostru este foarte mare, pe măsura cererii”, apreciază Ionel Burtea.

Businessul Artesana, într-o nouă etapă de dezvoltare
Businessul Artesana, într-o nouă etapă de dezvoltare
După finalizarea investiției de șapte milioane euro într-o nouă unitate de producție, Artesana face trecerea spre o nouă etapă de dezvoltare,...
Sezamo reduce prețurile la fructele și legumele de sezon produse local cu până la 30%
Sezamo reduce prețurile la fructele și legumele de sezon produse local cu până la 30%
Sezamo reduce prețurile la fructele și legumele de sezon cultivate de către micii producători locali cu până la 30%. Acțiunea are ca scop...
Teren fertil pentru scumpiri în categoria de fructe și legume
Teren fertil pentru scumpiri în categoria de fructe și legume
Cu o creștere de 16,7% în termeni valorici și o scădere de 1,1% în termeni volumici, categoria fructelor și a legumelor pare să fi rămas în...
Abund Berry, businessul cu planuri întinse pe zeci de hectare
Abund Berry, businessul cu planuri întinse pe zeci de hectare
Nu este nici roșu, nici roze. Nu este inventat de curând, dar piața locală nu l-a cunoscut până acum. Vinul din mure Abund Berry este un brand...