Preluarea Grupului Cathedral de către Abatorul Periș, autorizată de Consiliul Concurenței
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Abatorul Periș intenționează să preia companiile Almado Total Distribution S.R.L., Cathedral Distribution S.R.L. și Policalita S.R.L, companii parte din Grupului Cathedral.
„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, este specificat în raportul autorității de concurență.
Abatorul Periș, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de porc din sud-estul țării, produce și comercializează cu ridicata produse de carne proaspătă și comercializează cu amănuntul produse din carne proaspătă și procesată.
Grupul Cathedral, deținut de Alin-Georgian Zamfira, și-a început activitatea în anul 2015 din dorința de a aduce în marile lanțuri de magazine produse cu specific românesc. Astăzi, din Grup fac parte două unități specializate de procesare a cărnii, Cathedral Distribution SRL și Policalita SRL, precum și Almado Total Distribution SRL care deține o rețea de 12 magazine specializate în judetele Buzău, Vrancea și Bacău. Afacerea consolidată generează venituri de aproximativ 40 milioane euro pe an, având peste 300 de angajați.
„Consolidarea industriei este o necesitate în condiții de piață dificile și ne va permite să oferim consumatorilor o gamă largă de preparate cu specific românesc, în completarea produselor ultra-proaspete oferite deja de Abatorul Periș. Urmărim astfel dezvoltarea pe lanțul valoric de procesare performant, pentru a aduce clienților noștri produse românești de cea mai bună calitate”, declara Bogdan Grama, Director General Abatorul Periș la momentul anunțului preluării.
Abatorul Periș SA deține la Niculești, județul Dâmbovița, una dintre cele mai moderne facilități de producție, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Abatorul Periș este, de asemenea, specializat în producția produselor românești din gama ultra proaspată. Compania a fost înființată în 2019, cu scopul de a procesa şi comercializa carne de porc destinată aprovizionării Capitalei și zonei de sud-est a țării. În ultimii ani, societatea a investit peste 20 milioane de euro în retehnologizarea și creșterea capacității de producție și a devenit una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanțuri de magazine, cât și în rețeaua proprie de 30 de magazine de carne sub marca "Periș". Abatorul Periș are peste 400 de angajați și afaceri de circa 100 de milioane de euro.