Golden Foods Snacks, o nouă rundă de finanțare pe piața de capital

Proprietarul brandului de semințe, alune și fructe deshidratate Elmas, a listat a doua sa emisiune de obligațiuni la BVB pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare, sub simbolul bursier Elmas23. Golden Foods Snacks, o nouă rundă de finanțare pe piața de capital

Emisiunea are o valoare nominală de patru milioane lei și cuprinde 40.000 de obligațiuni cu o maturitate de trei ani și o valoare nominală de 100 lei/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise în octombrie 2020 și au o dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă trimestrial.

„Cele două runde de finanțare derulate în decursul a mai puțin de un an și jumătate de Golden Foods Snacks demonstrează din nou că investitorii de la Bursa de Valori București sunt dispuși să susțină companiile în dezvoltare și cu atât mai mult companiile ale căror produse le consumă. Vorbim de o sumă cumulată de 8,7 milioane lei, bani pe care compania îi folosește pentru dezvoltare. Succesul acestei noi emisiuni de obligațiuni, care, deși derulată în perioada în care economia resimte efectele pandemiei, demonstrează că indiferent de contextul istoric sau economic, bursa este un canal viabil pentru finanțare. Ne bucurăm să avem tot mai multe astfel de exemple și deja ne apropiem de 40 de emisiuni de obligațiuni listate doar din 2019 până în prezent, cu o valoare totală de peste 2,1 miliarde de euro”, explică Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

„Ne dorim să dezvoltam acest business printr-o creștere constantă, să dezvoltăm produse noi și de calitate și să îmbunătățim capacitatea de producție, iar relația cu investitorii să fie continuă și de lungă durată. În perioada următoare, vrem să descoperim potențialul și utilitatea unor noi proiecte prin piața de capital ca parte integrantă în strategia noastră de consolidare a societății”, susține Sorin Petre, Business Controller Golden Foods Snacks.

Golden Foods Snacks a derulat în perioada 15 - 30 octombrie 2020 un plasament privat pentru vânzare de obligațiuni, intermediat de BRK Financial Group. Obligațiunile au fost emise la finalul lunii octombrie și au fost alocate unui număr de 70 de investitori, dintre care 6 persoane juridice și 64 de persoane fizice.

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum și pentru realizarea unor investiții, printre care achiziționarea clădirii în care își desfășoară activitatea în Filipeștii de Pădure (500.000 de euro), în vederea reducerii costului cu chiria, și achiziționarea unei linii de producții pentru pufuleți, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

Compania a venit pentru prima dată la Bursa de Valori București în decembrie 2019, când a listat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare o emisiune de obligațiuni în valoare cumulată de 4,7 milioane lei și cu o maturitate de 3 ani.

Golden Foods Snacks, companie înființată în 2009, are în portofoliu marca Elmas (semințe, nuci și alune, fructe deshidratate, fructe deshidratate soft și mixuri), dar și mărci private pentru clienți precum Carrefour, Cora, Mega Image și Rewe/Penny.

Societatea are un capital social de 23,5 milioane lei, divizat în 2,3 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei. GF Holdings Limited deține 55,78% din acțiunile Golden Foods Snacks (aport în numerar), iar Golden Brands Limited are 44,22% din acțiuni (aport în natură – marca „ELMAS natura te inspiră”).
 

Consiliul Concurenței autorizează preluarea Derpan de către Golden Foods Snack
Consiliul Concurenței autorizează preluarea Derpan de către Golden Foods Snack
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Golden Foods Snacks, producătorul brandului Elmas, a preluat Derpan. Prin această...
Proprietarul brandului Elmas vrea să preia compania Derpan
Proprietarul brandului Elmas vrea să preia compania Derpan
Golden Foods Snacks vizează extinderea pe sectorul de panificație și patiserie prin preluare Derpan, tranzacție aflată în analiză la...
Producătorul de vinuri Crama La Salina a listat prima sa emisiune de obligațiuni la BVB
Producătorul de vinuri Crama La Salina a listat prima sa emisiune de obligațiuni la BVB
Crama La Salina, producător de vin din Turda, cu o podgorie care se întinde pe 42 de hectare aflate pe Dealurile Durgău, într-o zonă cu...
Proprietarul brandului Elmas a lansat o nouă emisiune de obligațiuni corporative
Proprietarul brandului Elmas a lansat o nouă emisiune de obligațiuni corporative
„Golden Foods Snacks SA, în calitate de Emitent, anunță participanții la piața de capital, precum și partenerii, despre încheierea cu...