Angst: Despre profitabilitate nu vor putea vorbi mulți producători de carne
Producătorul de mezeluri Angst, controlat de familia Minea, a încheiat anul trecut cu o creștere de aproximativ 5% a cifrei de afaceri, până la 9,8 milioane de lei, în timp ce profitul a scăzut de aproape trei ori comparativ cu 2016, arată datele furnizate de Ministerul de Finanțe.
Anul trecut profitul Angst s-a situat la nivelul de 1,75 milioane de lei, după ce, în 2016, valoarea a fost de 4,96 milioane de lei.
“Anul trecut am avut investiții mari, de peste un milion de euro, la care se adaugă fluctuațiile de costuri la materiile prime. Prețul la carnea de porc a crescut cu peste 50% anul trecut, iar noi nu am operat imediat măriri de prețuri ale produselor. Abia în august-septembrie putem vorbi de majorări de prețuri. Dezechilibre la prețul materiei prime ca acum nu am văzut în ultimii doi ani”, a spus pentru Progresiv Sorin Minea, Președintele Angst.
În 2017 compania a investit 1,5 milioane de euro în construcția unei fabrici de produse ready meal. Pentru acest an, producătorul are în plan investitiții de circa 750.000 de euro în retehnologizare și extinderea unității de producție.
“Anul acesta este mai slab, nu înregistrăm scădere momentan, însă nu vorbim de creștere cantitativă. Avem un avans neglijabil în primele trei luni. Ca profitabilitate vom fi mai bine în 2018, până acum nu am avut nicio lună neprofitabilă. Însă despre profitabilitate nu va putea vorbi multă lume anul acesta, cel puțin din industria cărnii”, a mai completat Sorin Minea.
Grupul de firme Angst cuprinde trei unități de producție: Angst Ro SRL (fabrica de produse fiert-afumate), Angst Bistro SRL (gastronomie şi ready-meal sub brandul “Merinde Urbane”) şi Salsi SA -Sinaia (produse crud-uscate) în care lucrează aproximativ 575 de angajaţi.
Sursa foto: Angst Facebook