Afaceri în creștere pentru grupul Albalact în T1
Grupul Albalact, cel mai mare jucător pe piața locală a lactatelor care deține companiile Albalact SA, Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc și Albalact Logistic SRL, a raportat în primul trimestru al anului financiar 2016 venituri nete de 125 de milioane de lei, în creștere cu 18,3% comparativ cu primele trei luni ale lui 2015, când cifra de afaceri a fost de 105 milioane de lei, potrivit raportărilor financiare ale companiei.
În ceea ce privește profitul net obținut de grupul de companii Albalact în intervalul ianuarie-martie, acesta a crescut de 2,4 ori față de același interval al anului trecut, ridicându-se la 8,5 milioane de lei.
Pentru anul financiar 2016, ”compania și-a propus să meargă pe acceași strategie pentru a susține creșterea profitabilă cu o cifră. Rămânem focusați pe brandul tradițional Albalact, dar plănuim și alte inovații pe segmentul iaurtului, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. Vom continua, de asemenea, să extindem și să optimizăm activitatea de distribuție”, anunța recent Stephane Batoux, Directorul General Albalact.
La începutul acestui an, compania Albalact, locul întâi pe piața lactatelor, a anunțat că va fi preluată de grupul francez Lactalis, care deține în România lactatele LaDorna. Pentru început, Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, respectiv: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) și RC2 (Cyprus) Limited (25,45%). Ciurtin deține indirect acțiuni Albalact prin Crisware Holdings Limited și Croniar Holdings Limited.
Preluarea Albalact de către Lactalis va fi încheiată cel mai probabil în prima jumătate a acestui an, după ce Consiliul Concurenței va aproba tranzacția.
Albalact deține două fabrici de lactate - Albalact la Oiejdea și Rarăul la Câmpulung Moldovenesc - și o firmă de transport - Albalact Logistic, și are peste 900 de angajați. Compania are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci branduri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor.





