FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Din 2024 supermarketurile din Olanda nu vor mai avea voie să vândă țigări

Din 2024 supermarketurile din Olanda nu vor mai avea voie să vândă țigări

Paul Blokhuis, secretarul de stat pentru Sănătate Publică al Olandei a anunțat că începând cu 2024 supermarketurile olandeze nu vor mai putea comercializa produse din tutun. De asemenea, vânzările online vor fi restricționate din 2023. Restricțiile includ țigările, dar și tutunul pentru pipă și țigările electronice.

 În intervalul 2024-2030 fumătorii le vor găsi doar în benzinării și magazine de ziare, iar din 2030 aceste produse vor putea fi cumpărate numai din magazinele de specialitate.

La sfârșitul anului 2018, Paul Blokhuis a ajuns la un acord cu principalele organizații sociale olandeze, acord care include o serie de măsuri menite să reducă fumatul, obezitatea și abuzul de alcool. Măsura recent anunțată, referitoare la comercializarea produselor din tutun, face parte din acest acord.

 În ultimele luni, guvernul olandez a luat și alte măsuri pentru descurajarea fumătorilor, cum ar fi majorarea prețului țigărilor: peste trei ani, un pachet de țigări va costa circa 10 euro. De asemenea, din luna iulie a anului curent supermarketurile nu au mai avut voie să afișeze produse din tutun la vedere.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content