FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Danone vizează reduceri de costuri de peste 1 mld. euro

Danone vizează reduceri de costuri de peste 1 mld. euro

Danone vrea să implementeze un program prin care ar putea reduce costuri de 1 miliarde de euro până în 2023.

Compania vrea să dea mai mult control entităților locale și să elimine, prin acest proiect de descentralizare, între 1.500 și 2.000 de poziții. Astfel, businessurile locale nu vor mai depinde de anumite organizații globale, fiind în schimb unificate sub forma unei singure entități locale. Prin sporirea autonomiei, procesul de luare a deciziilor se va scurta semnificativ.

"Simplificarea procesului și evoluția anumitor funcții se va traduce în dispariția a peste 1.500 de poziții, atât la nivel local, cât și global", a declarat Emmanuel Faber, CEO și Președinte al consiliului de administrație Danone. "Acest plan va întări capacitatea noastră de creștere și va aduce reduceri de costuri de aproximativ 1 miliard de euro până în 2023."

Această sumă va include 300 de milioane de euro din reducerea costurilor aferente bunurilor și aproximativ 800 de milioane de euro provenind din reducerea cu 20% a costurilor administrative.

Pentru trimestrul trei al anului, Danone a raportat vânzări de 5,8 miliarde euro, o scădere cu 9% față de perioada similară a anului trecut.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content