FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comisia Europeană a aprobat preluarea Metro de către Daniel Kretinsky

Comisia Europeană a aprobat preluarea Metro de către Daniel Kretinsky

EPGC Cehia, vehicul de investiții deținut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky, a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru a prelua controlul asupra retailerului german Metro AG.

Aprobarea Comisiei Europene vine ca urmare a unei oferte de achiziții de acțiuni lansate de EPGC în octombrie. Închisă la mijlocul lui noiembrie, oferta a avut drept rezultat majorarea pachetului de acțiuni deținut de EPGC de la 29,9% la 40%, deși managementul companiei a considerat că oferta subevaluează acțiunile Metro și a sfătuit acționarii să nu vândă.

Daniel Kretinsky încearcă de circa doi ani să preia controlul Metro, dar cei doi acționari semnificativi, Beisheim și Meridian, care dețin împreună 23% din acțiuni, s-au opus întotdeauna.

Cu toate acestea, nimeni nu știe exact care sunt planurile sale vis-a-vis de viitorul retailerului german, iar încercările sale insistente de a prelua controlul companiei l-au făcut foarte nepopular în rândul managementului Metro.

Cel de-al doilea cel mai bogat om din Cehia și-a extins portofoliul din retail în ultimul timp. În septembrie 2019, el a cumpărat 4,6% din Casino, rețea franceză de supermarketuri care operează 12.000 de magazine în lume. Cu o avere estimată la 2,6 miliarde de dolari, omul de afaceri controlează businessuri de media, energie și e-commerce. 

 Avizul Comisiei Europene vine în contextul în care CEO-ul retailerului, Olaf Koch, a anunțat că va părăsi compania începând cu 31 ianuarie 2021, după opt ani la conducerea acesteia, dar cu 14 luni înainte de terminarea actualului mandat.

 

Sursa foto: Bloomberg.com

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content