FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Alconor a investit 23 mil. euro în extinderea fabricii din Carei specializată în hrana pentru animale de companie

Alconor a investit 23 mil. euro în extinderea fabricii din Carei specializată în hrana pentru animale de companie

Alconor Company, ce activeză în domeniul producției și îmbutelierii de băuturi, produse alimentare și hrană pentru animale de companie, a investit 23 de milioane de euro în extinderea capacității fabricii din Carei, județul Satu Mare.

Din totalul investiției 10 milioane de euro reprezintă ajutorul de stat obținut de REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile din România.

Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție a fabricii existente, specializată în hrană pentru animalele de companie, decizie care va susține creșterea portofoliului de produse și acoperirea mai bună la nivel național și la export. Unitatea de producție este situată în municipiul Carei, județul Satu Mare.

“Această investiție înseamnă mai multe locuri de muncă la nivelul municipiului Carei și mai mulți bani la bugetul local și cel de stat – esențiale pentru dezvoltarea comunității locale, angrenarea micilor intreprinzători și producători agricoli locali prin diverse parteneriate, iar, în final, aceasta se traduce printr-un câștig atât pentru companie, cât și pentru comunitatea locală și nu numai. A fost necesar un plan de investiţii solid şi integrat care să vizeze întregul proiect coroborat cu o echipă proprie puternică care să facă față provocării, dar am reușit. Deşi nu va fi uşor, având în vedere concurența acerbă din domeniu, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face și alți paşi importanţi către o industrie de producție românească cât mai competitivă şi profitabilă”, a spus Norbert Varga, Director General Alconor.

Compania Alconor a fost înființată în anul 1999 și producea inițial doar băuturi răcoritoare, apă și alte băuturi non-alcoolice. În 2014, compania a inaugurat noua unitate de producție situată în Voluntari- București, unde sunt instalate în prezent mai multe linii automate moderne de îmbuteliere. Astfel, de la îmbutelierea și producția exclusivă de băuturi răcoritoare carbogazoase în recipiente PET și doză de aluminiu, Alconor Company are în prezent un portofoliu care include apă de izvor, băuturi     energizante și diverse băuturi răcoritoare.

Fabrica din județul Satu Mare a fost inaugurată în anul 2021. Acest nou domeniu de activitate, producția hranei pentru animale de companie, a reprezentat o mare provocare pentru Alconor, fiind o activitate similară, dar în același timp diferită de cea inițială.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content