FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ahold Delhaize achiziționează un supermarket online din Statele Unite

Ahold Delhaize achiziționează un supermarket online din Statele Unite

Ahold Delhaize, grupul care deține magazinele Mega Image din România, a achiziționat supermarketul online FreshDirect din New York, Statele Unite. Potrivit înțelegerii, Ahold Delhaize va prelua un pachet majoritar de 80% din acțiunile FreshDirect, restul acțiunilor rămânând la actualul proprietar, Centerbridge Partners. Nu au fost oferite date financiare legate de achiziție.

Prin intermediul acestei mișcări, grupul își întărește poziție în lupta cu cei de la Amazon, care se implică tot mai mult în retailul alimentar. Pe de altă parte, achiziția garantează celor de la Ahold Delhaize și eliminarea unui concurent direct de pe piață.

Supermarketul online FreshDirect este specializat în produsele alimentare proaspete, acestea generând peste 60% din venituri. Compania fondată în urmă cu mai bine de 20 de ani era cunoscută pe piața americană pentru relațiile pe care și le construise cu fermierii și furnizorii locali. În urma achiziției, supermarketul își va păstra numele și va continua să funcționeze independent în cadrul grupului, fiind gestionat în continuare de actuala echipă de management.

Tot pe segmentul de produse proaspete, Ahold Delhaize a anunțat în luna octombrie că va renunța la conceptul inovator Fresh Atelier, lansat la începutul anului 2019 pe piața din Belgia. Astfel, cele 10 magazine pe care retailerul le opera vor fi remodelate în alte formate. Cauza principală a acestei decizii a fost criza provocată de coronavirus, dar și evoluția nevoilor consumatorilor, au anunțat reprezentanții Delhaize. Prin lansarea acestui concept de magazine, obiectivul retailerului a fost de a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor aflați în căutarea unor spații proaspete, flexibile și practice în care să-și facă cumpărăturile.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content