FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Adrian Pascu, Danone: Momentan, păstrarea continuității activităților zilnice este prioritară

Adrian Pascu, Danone: Momentan, păstrarea continuității activităților zilnice este prioritară

adrian pascu danone ucraina fabrica

Multinaționalele care activează pe piața din Ucraina au avut ca prioritate siguranța angajaților, acesta fiind și cazul Danone, sucursala condusă de Adrian Pascu, unul dintre cei mai puternici expați români, operând în continuare cu o singură unitate de producție, după ce compania a reușit relocarea a 260 de angajați.

Din cei 260 de angajați, 90 au părăsit Ucraina, a declarat pentru Progresiv Adrian Pascu, executivul care a locuit în ultimii doi ani în Kiev. În prezent, Danone operează o singură unitate de produse tradiționale (lapte, brânză, smântână, kefir) și importă produse pentru copii și pentru nutriție medicală. A doua fabrică a fost închisă, fiind localizată în teritoriul ocupat.

De asemenea, cei 1.009 angajați Danone din Ucraina au fost plătiți în avans pentru luna martie și compania va păstra același grafic salarial și pentru lunile următoare. “În plus, facem eforturi deosebite pentru sprijinirea angajaților care au decis din motive de siguranță să-și părăsească căminul și să se deplaseze atât în interiorul Ucrainei, în locuințe închiriate temporar, cât și în afara țării. Asigurăm identificarea locației și plata acesteia în anumite zone. Evident, ne preocupă situația de după, însă momentan păstrarea continuității activităților de zi cu zi este prioritară. Situația este în continuare foarte volatilă, orice se poate întâmpla și, din păcate, nu am ajuns încă în zona finală a tragediei”, a spus Adrian Pascu.

Citește și: Scutiri de taxe vamale şi TVA pentru relocarea fabricilor din Ucraina, Rusia, Belarus în România

Cât despre scenariul de business cu care Danone lucrează pentru piața ucraineană, Adrian Pascu declară că va fi ales în funcție de situația din teren, dar că importurile nu reprezentau mai mult de 25% din valoarea vândută.

În 2017, la nici doi ani de la reîntoarcerea în țară, în postura de Director General România, Bulgaria, Republica Moldova și Țările Adriatice, Adrian Pascu răspundea pozitiv unei noi provocări, acceptând poziția de Vicepreședinte Comercial Danone Rusia, Divizia Lactate. Din această poziție, acesta a coordonat activitățile comerciale ale unui business ce genera la momentul respectiv venituri anuale de 1,3 miliarde de euro și avea în subordonare un număr de 3.000 de angajați.

Aflați mai multe despre implicațiile acestui conflict pe plan local și cum văd reprezentanții din industrie perioada următoare în analiza Industria alimentară, sub presiunea războiului din Ucraina, publicată în numărul revistei Progresiv din luna aprilie.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content