Avicarvil a investit 10 milioane de euro in proiectul "La Provincia, pui de casa" | Progresiv
Compania Avicarvil, membra a grupului de firme Ana si Cornel a finalizat prima faza a proiectului „La Provincia, pui de casa”. Acesta consta in crestrea puilor de carne in conditii de „ograda taraneasca”, dar in regim industrial. „In continuare pregatim cea mai noua fabrica de nutreturi combinate, iar in acest moment incercam folosirea in masura cat mai mare a furajelor produse aici pentru a ne apropia de gustul si calitatea puiului de casa” declara Iustin Paraschiv, proprietarul afacerii.
Avicarvil se afla in judetul Valcea si a fost infiintata in 2008, cand a preluat Divizia Agro de la Oltchim. Planul achizitiei a prevazut investitii de peste 10 milioane de euro, cu o parte provenita din fonduri europene, aceasta se aflandu-se inca in derulare. „Planul nostru prevede ca pana in 2013 sa ajungem la o productie anuala de 12 mii de tone de pui de casa, cifra ce ne indreptateste sa urcam in topul producatorilor din Romania. Ne dorim ca pana la acel moment, hrana acestor pui sa fie sustinuta integral de productia interna de furaje” declara Iustin Paraschiv.
Echipa de nutritionisti si ingineri ai Avicarvil urmareste producerea unui pui de carne cu aspect si gust similar cu cel al puiului crescut in ograda taranului roman. „Pentru ca puiul este, de fapt, ce mananca, am introdus in hrana primelor generatii de pui de casa crescuti in ferma La Provincia o cantitate mult mai mare de furaje obtinute din productia interna” adauga Iustin Paraschiv.
Pentru a putea asigura intreaga cantitate de furaje necesara procesului de productie, tot in aceeasi localitate este in curs de finalizare si o fabrica de nutreturi. „Pregatim cea mai noua fabrica de nutreturi combinate pentru ca in viitorul apropiat sa nu mai introducem in procesul de productie cereale din import. Planul nostru pe termen scurt prevede introducerea in procesul de productie a tuturor suprafetelor agricole pe care le detinem. Vrem sa ne apropiem cat mai tare de ideea de pui de casa, dar, mai ales, sa producem mancare sanatoasa la nivel industrial” sustine omul de afaceri.
Primele generatii de pui „La Provincia” se afla deja in retail si au fost foarte bine primite de consumatori pentru ca pretul acestora se afla sub pretul puiului obisnuit din marile lanturi de magazine. „Contactul cu piata a fost o experienta fericita pentru noi. Este vorba de mancare sanatoasa, obtinuta cu costuri minime. Din primele rezultate din piata am observat un apetit crescut al romanilor pentru mancarea sanatoasa, care au inceput sa fie mult mai atenti cu ceea ce consuma”, declara Iustin Paraschiv.
Grupul de firme Ana si Cornel a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 150 de milioane de euro si are afaceri in domeniul agro-zootehnic, trading etc. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Grupul de firme detine o retea proprie de 87 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau si altele. Grupul numara peste 2000 de angajati la jumatatea lui 2010 si se afla in proprietatea familei Paraschiv. Alte companii membre in Grup sunt: Carmistin, Ladrisi Grup, Pajo Holding si Avicarvil.