Agrana aduce in Romania brandul Franken | Progresiv
Liderul European in productia de zahar, Sudzucker AG Germania, impreuna cu Agrana Romania, au lansat fondantii si specialitatile de zahar Franken, destinate brutariilor si cofetariilor artizanale, cat si utilizatorilor industriali. O atentie speciala s-a acordat Fondantului Fudge Franken, o inovatie adusa pe piata romaneasca.
Produse in fabricile din Germania si Belgia, specialitatile Franken reprezinta garantia unui producator de talie europeana, fiind consecinta unei experiente de cateva decenii ce satisface cele mai exigente si mai sofisticate gusturi ale consumatorilor.
Momentul lansarii oficiale a fost marcat prin participarea reprezentantilor brutariilor, cofetariilor artizanale si a utilizatorilor industriali la o serie de prezentari teoretice, workshop-uri si demonstratii practice. In cadrul acestora, specialistii Agrana si Sudzucker au aratat care sunt ultimele tendinte in domeniul fondantilor si al specialitatilor din zahar si au demonstrat cum se formeaza glazuri usor de intins si cat de usor si eficient este procesul de prelucrare, pentru ca prajiturile si produsele de patiserie sa aiba un aspect tentant si sa ramana proaspete.
Produsele lansate sub marca Franken includ: fondanti pentru echipamente automate de glazurare, fondanti pentru produsele congelate, fondanti colorati, fondanti pentru produsele ambalate individual, fondanti cu arome, fondanti de decorare, precum si specialitati de zahar - pudre de zahar incapsulate cu grasime si arome, siropuri de zahar invert, fructoza, Karamix, Trimolina, siropuri si pudre de caramel si zahar brun.
O atentie deosebita s-a acordat Fondantului Fudges, noua creatie in lumea fondantilor si glazurilor. Acesta este disponibil in trei variante de arome si culori redate - ciocolata, caramel si cafea - si are texturi fine, fiind usor de aplicat si pastrand prospetimea aromei si apectul lucios, pentru un timp indelungat.
Un fondant decorativ, Fudges ia forma unor glazuri si creme delicioase pentru umpluturi, realizate dintr-un amestec controlat de lapte, unt si arome naturale, ce imbogatesc gustul tuturor specialitatilor din cofetarii si patiserii. Unul dintre cele mai importante aspecte cu privire la acest tip de fondant este textura sa extrem de fina.