FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Xavier Piesvaux pleacă de la Mega Image

Xavier Piesvaux pleacă de la Mega Image

Xavier Piesvaux pleacă de la Mega Image, după aproape 10 ani petrecuți în companie – timp în care a condus cel mai mare proiect de expansiune din retailul de proximitate. 

Xavier Piesvaux este un manager cu 25 de ani de experiență în retail. El a venit în România și în echipa Delhaize Group în anul 2006, când a fost numit director operațional al Mega Image. La acea dată, rețeaua număra doar 19 supermarketuri. În 2009 a fost promovat director general al companiei și tot atunci retailerul a demarat un plan de expansiune extrem de ambițios, cu circa 100 de inaugurări de magazine pe an. Managerul a anunțat că va pleca din grupul Delhaize, dar nu a dezvăluit încă ce proiecte profesionale pregătește pentru viitor.

Mega Image are în prezent aproximativ 8.000 de angajați și peste 400 de magazine, la care se adaugă cei 1.000 de angajați ai partenerilor companiei intrați în sistemul de „Operational Partnership” (franciză managerială – n.r.) Shop&Go. Retailerul a raportat pe 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 635 mil. euro (2815,8 mil. lei), în creștere cu 20% față de 2013, și un profit net în stagnare de 12,5 mil. euro (55,7 mil. lei).

Succesorul lui Piesvaux la conducerea Mega Image este un manager de origine greacă, Vassilis Stavrou, cu o experiență bogată în grupul belgian Delhaize, inclusiv în regiunea Europei de Sud-Est.

Citiți un interviu cu Xavier Piesvaux în ediția de iunie a revistei Progresiv, care va fi distribuită în piață începând cu 15 iunie. În interviu, Piesvaux vorbește despre cum a trăit experiența din retailul local, cât și despre rezultatele și strategiile Mega Image din ultimii 10 ani.

Varianta online a interviului poate fi citita aici.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content