FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Whiteland mizează pe un nou model de business pentru a-și securiza creșterea în 2022

Whiteland mizează pe un nou model de business pentru a-și securiza creșterea în 2022

Whiteland Import Export se bazează pe un model nou de business și o structură teritorială nouă și flexibilă, ușor de recalibrat indiferent de fluctuația pieței, pentru a-și securiza creșterea afacerilor în acest an, spune George Ștefănescu, Sales&Marketing COO al companiei.

“Anul 2021 a fost un an cu rezultate modeste pentru Whiteland, dar a fost anul în care a fost stabilit un nou model de business și s-a realizat recapitalizarea companiei, s-au pus bazele unei strategii de “turn around” pentru anul 2022. Finalul de an a adus și începutul creșterilor de costuri, de materii prime, de energie, perioadă în care lanțurile de aprovizionare la nivel mondial au fost puse sub presiune. Muncind printre valurile 4 și 5 ale pandemiei, situația a fost mai ușor de gestionat pentru că sistemele și procesele erau implementate deja, oamenii erau obișnuiți, normalitatea personală și profesională erau mai ușor de înțeles, gestionat și suportat”, punctează George Ștefănescu.

Dacă anul trecut cifra de afaceri din principala activitate a companiei a fost de peste 20 milioane euro, pentru 2022 distribuitorul estimează afaceri de aproximativ 25 milioane de euro.

“În multe momente, cel mai important lucru pare a fi menținerea status-quo-ului, indiferent că vorbim de cotă de piață, nivelul vânzărilor, a profitului, a prețurilor. Piața a explodat pe costuri, dar nu și pe vânzări, consumatorul este absorbit de diverse frici, și-a schimbat deja comportamentul de cumpărare, deci evoluțiile pozitive pot fi date de <<menținere>>, ca pe front, nu cedezi tranșeul făcut”, afirmă managerul.

În acest context, George Ștefănescu consideră că piața de distribuție extensivă se va contracta în continuare ca urmare a dezvoltării retailerilor internaționali, a online-ului și a celorlalte canale de tipul benzinăriilor.

“Distribuitorii generaliști, zonali sau locali, sunt cei care vor avea ponderea cea mai mare pentru că pot genera în continuare o distribuție profitabilă. Nevoia de servicii, de orice fel, de vânzare, logistice, merchandising, promovare, vor crește pentru că piața totală de FMCG va crește. Comerțul tradițional va scădea ca importanță, așa cum a făcut-o în ultimii ani, cu 1-2% pe an. Va rămâne important pentru produse de impuls, pentru băuturi, pentru țigări. Piața se schimbă, online-ul alimentar este sub 5%, dar va crește accelerat și va ajuta companiile să genereze o altă experiență de cumpărare, consum și stil, pentru consumatorul final”, crede George Ștefănescu.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content