FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vascar a implementat un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de 3 milioane de lei

Vascar a implementat un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de 3 milioane de lei

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de 3 milioane de lei, în proximitatea unității de producție din Vaslui.

Proiectul constă în 1.400 de panouri, pe o suprafață de 12.000 mp, cu o putere instalată de 770 kWp. Investiția urmează a fi amortizată în 5 ani. Sistemul de panouri fotovoltaice va produce 1.200 de MWh pe an, echivalentul a 245.000 de kilograme de cărbune neexploatat anual.

„Vom continua să investim în producția de energie din surse regenerabile pentru a reduce costurile operaționale și dependența față de energia convențională, dar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Vascar este o companie preocupată de  reducerea amprentei de carbon și utilizarea eficientă a resurselor naturale, pentru o planetă mai verde și un viitor mai bun pentru noi toți”,  spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 27.500 MWh, însemnând o reducere a emisiilor de CO2 cu 15.000 tone, echivalentul plantării a 825.000 de copaci. Energia verde produsă acoperă aproximativ o treime din consumul anual al companiei Vascar. Proiectul a fost realizat de firma Volta X Solar Systems.

În 2021, Vascar a lansat o strategie de sustenabilitate axată pe patru piloni: grijă față de mediu, responsabilitate față de angajați, producție responsabilă, implicare în problemele comunității. Direcțiile stabilite de managementul Vascar în cadrul strategiei de sustenabilitate pentru 2021-2024 au la bază obiective precum: consum și producție responsabile, egalitate de gen, muncă decentă și creștere economică, inovație și infrastructură.

Înființată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc cu o evoluție susținută pe o piață extrem de competitivă. Astăzi, Vascar este unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, oferind produse nu doar gustoase, ci și sănătoase, sub mărcile Vascar și Moldova în Bucate. Pentru Vascar lucrează mai mult de 400 de angajati, iar compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune. Produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național, în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online, pe www.freshful.ro și www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market, Auchan și Lidl.Vascar a înregistrat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri de 108,9 milioane de lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content