FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările magazinelor, creștere de peste 9% în iunie

Vânzările magazinelor, creștere de peste 9% în iunie

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în luna iunie față de mai cu 9,1% ca serie brută și cu 6,3% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

În acest interval, cele mai bune evoluții au venit din zona comerțului cu produse nealimentare și al carburanților. Datele INS arată o creștere de 17,6% în cazul comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate și de 14,6% în cazul vânzărilor de produse nealimentare. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,5% în luna iunie a acestui an față de luna precedentă.

Raportat la prima jumătate a acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere cu 0,5% ca serie brută față de primele șase lui ale anului trecut datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,6%) și vânzărilor de produse nealimentare (+0,3%). Vânzările de carburanți au scăzut însă cu 10,8% în perioada analizată.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content