FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările Heidi Chocolat România au bifat un avans de 10%, în primul semestru

Vânzările Heidi Chocolat România au bifat un avans de 10%, în primul semestru

Producătorul de ciocolată Heidi Chocolat România și-a majorat, în primul semestru, vânzările cu peste 10% pe fondul investițiilor realizate în extinderea gamei de produse și a capacității de producție, a declarat pentru Progresiv Peter Mueller, CEO-ul companiei.

Cele mai multe lansări comparativ cu anul trecut au fost realizate în portofoliul de tablete, unde gama Florentine s-a extins cu trei sortimente, în timp ce gama Dark are două noi variante. În plus, producătorul a lansat o ediție specială de vară – Heidi Colors of Summer. Strategia este completată pe activări în zona de online și comunicare în rețelele sociale.

“Heidi a înregistrat creșteri constante, peste media pieței, în toate segmentele, ceva mai accentuate în categoria de tablete și produse de sezon. Construind pe una dintre componentele noastre principale - ciocolata amăruie - vom lansa o nouă gamă: mini tabletele ambalate manual. Noul format permite percepția diferitelor nuanțe de gust care compun ciocolata Heidi Dark. Vor fi disponibile trei produse, în două variante de gramaj: 100g (85% cacao) si 180g (85% cacao sau mini-mix de patru variante). Am finalizat și pregătirile pentru iarnă și abia așteptăm să începem producția pentru aceste noutăți”, a spus Peter Mueller.

Un alt pilon care reprezintă baza businessului Heidi Chocolat este reprezentat de exporturi, care dețin în momentul de față o pondere de 60% din afacere.

“Vindem în peste 50 de piețe – din Chile până în China și din Rusia până în Germania. Această pondere a exportului a crescut constant în ultimii ani și ne așteptăm ca acest trend să se păstreze, deoarece ambiția noastră este ca brandul Heidi să fie un brand internațional puternic. Vom continua, de asemenea, să investim pentru a consolida poziția de lider al segmentului de ciocolată premium în România”, a mai declarat Mueller.

Anul trecut, Heidi Chocolat a înregistrat o cifră de afaceri de 104,1 milioane lei și un profit net de 4,69 milioane lei.

“Estimăm că piața de dulciuri din România va continua să crească ușor, în linie cu trendul actual. Categoria de tablete rămâne cea cu volumele cele mai mari, dar procentele de creștere semnificativă se vor înregistra, probabil, doar pentru praline, prăjituri și batoane”, a concluzionat Peter Mueller.

Heidi a fost fondată în anii 1990, în România, de un membru al familiei de ciocolatieri elvețieni Laederach și a fost cumpărată în 2013 de familia austriacă Meinl. Compania deține o unitate de producție în comuna Pantelimon și a achiziționat în ultimii cinci ani 3 unități de producție în Austria, Germania și Elveția.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content