FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările de alimente, creștere de peste 4% în iulie

Vânzările de alimente, creștere de peste 4% în iulie

Luna iulie s-a încheiat cu creșteri în zona comerțului cu amănuntul, un indicator al consumului privat, atât pe segmentul alimentar cât și în privința mărfurilor nealimentare. Datele Institutului Național de Statistică arată că în cazul alimentelor, băuturilor și tutunului, vânzările au crescut cu 4,3% ca serie brută și cu 5,9% ca serie ajustată în iulie 2020 față de luna similară a anului trecut.

Cumulat, în primele șapte luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 7,1% ca serie brută, respectiv 6,5% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

În privința mărfurilor nealimentare, luna iulie a acestui an a venit cu un avans important față de aceeași lună a anului trecut (+10,6% ca serie brută), însă cumulat, în intervalul ianuarie - iulie 2020, avansul a fost modest raportat la perioada similară din 2019. Datele INS indică o creștere a vânzărilor cu 1,9% ca serie brută, respectiv 2% ca serie ajustată.

În cazul carburanților însă, iulie a reprezentat o nouă lună de scăderi după ce iunie venise cu o revenire ușoară. Potrivit statisticii, comerțul cu amănuntul al carburanților a înregistrat o scădere de 3,7% ca serie brută în iulie 2020 față de iulie 2019. Raportat însă după primele șapte luni ale anului, scăderea față de perioada similară a anului trecut ajunge la 9,5%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content