FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările de alimente, creștere de 8,5% după primele 5 luni ale anului

Vânzările de alimente, creștere de 8,5% după primele 5 luni ale anului

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele cinci luni ale acestui an cu 0,1% ca serie brută doar datorită vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

În cazul acestei categorii, avansul a fost de 8,5%, în timp ce comerțul cu amănuntul al carburanților a înregistrat o scădere de 11,2% și vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 1,6%.

INS subliniază faptul că informațiile transmise surprind impactul crizei Covid-19 și al măsurilor luate de autorități ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 și a stării de alertă începând cu 17 mai.

Drept urmare, în luna mai a acestui an față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a înregistrat o scădere cu 5,3% ca serie brută. Evoluțiile slabe raportate din zona benzinăriilor (-22,2%) și vânzările produselor nealimentare (-5,2%) au avut un impact major în bilanțul final. De partea cealaltă, vânzările de alimente, băuturi și tutun au continuat să crească, evoluția fiind de 5,2% în mai 2020 față de 2019, ca serie brută.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content