FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările de alimente continuă să crească

Vânzările de alimente continuă să crească

Afacerile din comerțul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au înregistrat în luna septembrie o creştere ca serie brută de 2,8% pe segmentul vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun față de septembrie 2019.

Nu la fel de bine au evoluat vânzările magazinelor alimentare dacă raportarea se face la luna august a acestui an. Datele publicate de Institutul Național de Statistică indică o scădere de 3% (serie brută) înregistrată în luna septembrie față de luna precedentă. De altfel, în perioada analizată, singurele vânzări în creștere au fost raportate în categoria produselor nealimentare (+5,3%). În cazul vânzărilor de carburanți, benzinăriile continuă să raporteze scăderi.

Raportat la primele nouă luni din acest an față de perioada similară a anului trecut, datele INS arată că volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere cu 1,7% (serie brută) datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+3,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor a scăzut însă cu 8,4%. 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content