FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările de alimente, băuturi și tutun își temperează creșterea

Vânzările de alimente, băuturi și tutun își temperează creșterea

Comerțul cu alimente, băuturi și tutun a înregistrat în luna august un avans de 0,3% în funcție de sezonalitate și numărul de zile lucrătoare comparativ cu luna iulie, în timp ce vânzările brute s-au majorat cu 4,9%, potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică. Prin comparație, în luna iulie față de luna iunie, creșterea ajustată sezonier a fost de 0,8%.

Față de luna august a anului trecut, vânzările raportate în funcție de sezonalitate și numărul de zile lucrătoare au înregistrat în luna august un avans de 4,8%, iar vânzările brute de alimente și băuturi au raportat o creștere de 5,1%. 

În primele opt luni ale anului, comerțul brut cu alimente, băuturi și tutun s-a majorat cu 4,9%, în timp ce vânzările ajustate sezonier au raportat un avans de 4,7% prin comparație cu primele opt luni ale lui 2018.

Per ansamblu, comerțul cu amănuntul, cu excepția vânzărilor de autovehicule, s-a majorat în intervalul ianuarie-august 2019 cu 7% ca serie brută și cu 7,1% ajustat sezonier.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content