FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzările de alimente, băuturi și tutun, avans de 6% la opt luni

Vânzările de alimente, băuturi și tutun, avans de 6% la opt luni

Deși luna august a venit cu creșteri modeste pentru vânzările de alimente, băuturi și tutun, raportul pentru primele opt luni ale acestui an indică un plus de 6,2% ca serie brută și 6% ca serie ajustată sezonier față de perioada similară din 2019.

De altfel, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, alimentele, băuturile și tutunul au fost singurele produse cu creștere remarcabilă în perioada analizată.

Dacă luăm în calcul doar luna august 2020 față de august 2019, avansul a fost unul modest ca serie brută (0,4%), dar unul considerabil ca serie ajustată sezonier (3,7%).

Raportat însă la luna iulie a acestui an, august a însemnat pentru comerțul cu alimente o creștere de doar 0,5% ca serie brută și o scădere de 0,3% ca serie ajustată.

Cumulat, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a înregistrat o creştere cu doar 1,3% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,2%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+2,8%) ca serie brută în primele opt luni ale acestui an față de perioada similară din 2019.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content