FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzări și profit record pentru Amazon

Vânzări și profit record pentru Amazon

Amazon a generat venituri de 89 miliarde dolari și un profit de 5 miliarde dolari în trimestrul II, depășind cu mult estimările analiștilor de pe Wall Street, scriu cei de la Vox.com.

La finalul primului trimestru din an, Jeff Bezos anunță investiții de 4 miliarde de dolari în măsuri de securitate și siguranță pentru angajați, adăugând că acestea ar putea "șterge" profitul companiei în lunile următoare. Realitatea a fost însă cu totul alta, clienții trecând de la produsele de băcănie căutate în primele trei luni la unele costisitoare, precum electronicele sau articolele vestimentare. Această mișcare a ajutat Amazon să depășească recordul anterior de profit pe trimestru, de 3,6 miliarde de dolari, stabilit în primele trei luni ale anului 2019.

Amazon nu este singurul retailer care înregistrează plusuri în această perioadă: Walmart și Target au avut rezultate excelente în ultimele luni, crescându-și cota de piață în comerțul online american.

Chiar și în aceste condiții, Amazon rămâne lider detașat, cota de piață a companiei lui Bezos fiind de șapte ori mai mare decât cea a Walmart.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content