FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzări record pentru proprietarul Kaufland și Lidl în 2018

Vânzări record pentru proprietarul Kaufland și Lidl în 2018

Germanii de la Schwarz Group, proprietarul Kaufland și Lidl, au înregistrat o creștere a vânzărilor de 7,4% în 2018 față de anul anterior, până la 104,3 miliarde de euro. Aceasta este prima dată când retailerul depășește pragul de 100 de miliarde de euro.

Rezultatul a fost susținut de performanța ambelor branduri deținute. În ciuda schimbărilor din top management, dar și a încetinirii expansiunii pe piața din Statele Unite, Lidl a raportat un avans al vânzărilor de 8,8%, înregistrând o cifră de afaceri de 81,2 miliarde de euro. Dacă ne referim la vânzările Kaufland, retailerul și-a majorat vânzările cu 1,6% anul trecut, înregistrând o cifră de afaceri de 22,6 miliarde de euro.

Cifra totală de afaceri include și veniturile înregistrate de Toensmeier, companie achiziționată anul trecut de Schwarz Group și specializată în reducerea deșeurilor.
În ceea ce privește investițiile, Schwarz Group a alocat 7,5 miliarde de euro, o mare parte din buget fiind direcționat în deschiderea a peste 400 de magazine noi, dar și în remodelările unor unități existente.

Pentru 2019 grupul german a anunțat că se așteaptă să mențină ritmul de creștere ”în ciuda mediului de business în continuă schimbare”. Nici la capitolul buget de investiții 2019 nu va aduce schimbări în strategia Schwarz Group, compania având un buget similar celui de anul trecut.

Grupul german Schwarz, proprietarul rețelelor Kaufland și Lidl, este cel mai puternic grup european pe harta retailului mondial, ocupând poziția a cincea în topul celor mai importante 250 de companii de retail la nivel global, potrivit studiului ”Global Powers of Retailing 2019”, realizat de Deloitte pe baza cifrelor de afaceri raportate de jucători pe anul fiscal 2017. Fondat în 1973, Lidl operează peste 10.800 de magazine în 29 de țări, în timp ce Kaufland deține 1.300 de hypermarketuri în șapte țări europene.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content