FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Vânzări record pentru Pernod Ricard

Vânzări record pentru Pernod Ricard

Producătorul Pernod Ricard, care are în portofoliu branduri precum Absolut, Havana Club, Jameson, Martell, Mumm sau Perrier-Jouët, a înregistrat un plus de 5% al vânzărilor în anul financiar 2020-2021.

A ajuns astfel la valoarea de 8,8 miliarde euro, în vreme ce profitul net s-a triplat. Rezultatele se datorează, în bună măsură, piețelor din Statele Unite și China, în vreme ce evoluția din Europa a fost mai mică, de 4%. Cifrele sunt cu atât mai bune cu cât producătorul francez de băuturi spirtoase Pernod Ricard a anunțat la începutul anului trecut o reducere a profitului operațional cu 20% în contextul pandemiei. 

Performanțele confirmă strategia Pernod Ricard lansată în 2018 de a investi cu prioritate în anumite branduri și piețe, precum și în canalul e-commerce. 

CEO-ul Alexandre Ricard s-a arătat încrezător că evoluția va fi pozitivă și în 2022, compania depășind astfel cu bine provocările crizei. „Datorită bazei noastre solide, a echipelor noastre și a portofoliului nostru de mărci, vom ieși mai puternici din această criză”, subliniază acesta.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content