FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Unilever: Consumul global va rămâne redus în prima parte a anului

Unilever: Consumul global va rămâne redus în prima parte a anului

Reprezentanții Unilever se așteaptă ca nivelul consumului global în prima jumătate a anului să rămână similar cu cel de anul trecut. ”Credem că primul semestru din 2021 va fi asemănător cu anul trecut și abia din a doua parte a anului situația se va îmbunătăți”, a declarat CEO-ul companiei, Alan Jope, într-un interviu acordat Reuters.
 
Unilever, care are în portofoliu branduri ca Dove, Hellman și Tresemme și-a retras anul trecut în aprilie estimările anuale de vânzări, iar Jope a fost foarte precaut după aceea, renunțând să mai facă previziuni de business, pe fondul pandemiei. Totuși, a precizat că estimează pentru compania pe care o conduce un ritm de creștere mai accelerat decât cel al pieței, fără un impact asupra profitului.
 
Pandemia a impulsionat vânzarea de produse ambalate fabricate de companii ca Unilever, Nestle sau Kraft Heinz, dar Unilever a avut de suferit pe fondul reducerii dramatice a vânzării de produse alimentare în HoReCa.
 
Jope a mai afirmat că în Estul Asiei (China și Singapore) businessul a revenit la normal, iar în Africa și America Latină, în ciuda unui număr foarte mare de cazuri, consumul se menține la cote normale.
 
CEO-ul a mai afirmat că va fi menținut în continuare focusul pe ajustarea portofoliului, dar nu vor exista schimbări majore în divizia de beauty și personal care, ci doar vânzări ale unor branduri mici. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content