FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Un nou CEO pentru grupul german Metro

Un nou CEO pentru grupul german Metro

 

Retailerul german Metro a anunțat numirea lui Steffen Greubel în funcția de CEO. Acesta îl succede pe Olaf Koch, care a părăsit compania pe 31 decembrie 2020. Începând cu 1 ianuarie 2021, Christian Baier (CFO) și Rafael Gasset (COO) și-au asumat, împreună, rolul de CEO interimar, urmând ca Steffen Greubel să preia oficial noul rol din 1 mai 2021.

Steffen Greubel este un lider cu experiență în domeniul comerțului cu ridicata și înțelege în profunzime provocările din acest sector. El vine din Würth Group, o afacere de familie profitabilă și în plină dezvoltare, extrem de apreciată pentru cultura sa organizațională orientată către clienți și către încurajarea spiritului antreprenorial.

Steffen Greubel a coordonat în cadrul companiei liniile de activitate esențiale și a supervizat toate proiectele strategice ale Consiliului de Conducere, inclusiv cele privind transformarea digitală. Anterior, el s-a numărat printre parteneri în divizia dedicată segmentului retail european și bune practici în zona de bunuri de consum a McKinsey & Company, oferind consultanță cu accent pe vânzări, operațiuni și transformare.

”Steffen Greubel este cel mai potrivit CEO pentru a conduce cu succes Metro în etapa următoare de evoluție, ca business în domeniul comerțului cu ridicata. Este un lider puternic, care știe provocările acestei industrii, iar rolul său anterior de consultant în industria de retail și bunuri de consum îi oferă acum avantajul de a avea o perspectivă completă asupra piețelor în care activăm. Susținem abordarea lui orientată către client și modul în care înțelege faptul că simplificarea, excelența atât operațională, cât și în execuție, vor funcționa ca un motor de creștere pentru Metro”, a declarat Juergen Steinemann, Președinte al Consiliului de Supraveghere.

”Sunt entuziasmat să preiau rolul de CEO al Metro la începutul acestui nou capitol al companiei axat mai mult pe activitatea în domeniul comerțului cu ridicata. Mi-am luat angajamentul să accelerez creșterea companiei și, totodată, să creez valoare pentru clienți și parteneri”, a subliniat Steffen Greubel.

Metro este liderul comerțului cu ridicata la scară mondială, cu sortimente alimentare si nealimentare, având aproximativ 16 milioane de clienți. Compania operează în 34 de ţări şi are peste 100.000 de angajaţi în întreaga lume. În exerciţiul financiar 2018/19, Metro a generat vânzări de 27,1 miliarde euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content