FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tranzacție pe piața ambalajelor din plastic

Tranzacție pe piața ambalajelor din plastic

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul Proplast (Franța) va prelua, prin intermediul Nutripack SAS, grupul Omniform SA.

Grupul Proplast este activ pe piața europeană în principal în sectorul producției de ambalaje din plastic rigid, dar desfășoară activități și în domeniul vânzării de pahare de plastic reutilizabile și în cel al producției de echipamente și instrumente necesare pentru injecția plasticului.

Grupul Omniform este specializat în producția de ambalaje, tăvi și blistere personalizate, în principal, pentru industrii alimentare. Omniform SA este prezent pe piața din România prin intermediul Duton Plast Muscel SA, care produce recipiente din plastic de unică folosință, destinate în principal industriilor alimentare.

Cum această tranzacție reprezintă o concentrare economică, trebuie analizată în conformitate cu legea concurenţei.

Potrivit informațiilor transmise Ministerului de Finanțe, Duton Plast Muscel, filiala Omniform în România, avea la finalul anului trecut 95 de salariați și o cifră netă de afaceri de 44,4 milioane de lei. Totodată, 2020 a fost un an foarte bun pentru companie, datele publice indicând un profit net de peste 6,7 milioane de lei, dublu față de nivelul raportat în 2019.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content