FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tomra deschide un nou centru logistic în București

Tomra deschide un nou centru logistic în București

Cu doar cinci luni până la lansarea noului sistem național de colectare și reciclare a  ambalajelor pentru băuturi, Tomra, principalul furnizor global de sisteme automate de colectare, a deschis un nou centru logistic de 4.000 de metri pătrați lângă București.

Primul centru logistic național al companiei va asigura în principal funcționarea și întreținerea echipamentelor care automatizează preluarea post-consum a ambalajelor pentru băuturi în vederea reciclarii, deservind întreaga rețea de sisteme de colectare Tomra din România.

Centrul logistic de 4.000 mp include o platformă pentru încărcarea și descărcarea a până la 50 de camioane pe zi. De aici, atât sistemele de colectare Tomra, cât și piesele de schimb pentru întreținerea acestora, sunt livrate la punctele de returnare SGR din toată țara, asigurând costuri reduse și timpi de intervenție optimi pentru comercianți.

Pregătirile pentru Sistemul Garanție-Returnare din România se intensifică pentru toți participanții la sistem, pe măsură ce se apropie data lansării din noiembrie. Administratorul SGR, ReturRO, a anunțat în luna iunie că peste 60.000 de companii s-au înregistrat deja pe platforma online a sistemului.

Tomra gestionează aproximativ 82.000 de automate de preluare (RVS) instalate în 60 de piețe, care colectează anual peste 45 de miliarde de ambalaje pentru băuturi în întreaga lume.

Sistemul Garanție-Returnare din România vizează ambalajele primare de unică folosință, de sticlă, plastic sau metal pentru băuturi, cu volume cuprinse între 0,1 L și 3 L. Consumatorii vor plăti o garanție de 50 bani la achiziționarea unei băuturi și o vor recupera în momentul predării ambalajelor post-consum într-unul din punctele de returnare organizate de comercianți.


Citește și 6 din 10 români vor să recicleze de fiecare dată ambalajele după implementarea SGR


Conform legislației în vigoare, toți comercianții care vând băuturi în ambalaje SGR, indiferent de dimensiunea suprafeței de vânzare, vor avea obligația să organizeze puncte de returnare, oferind astfel consumatorilor accesibilitatea la sistem prin posibilitatea de a returna facil ambalajele și de a-și recupera garanția.

Tomra a dezvoltat soluții de preluare a ambalajelor pentru toate tipurile de comercianți, atât pentru cei cu suprafețe de vânzare foarte mici, RVS-urile avand o amprentă la sol de numai 0,6 mp, cât și pentru marile lanțuri de retail cu suprafețe de vânzare de mii de metri pătrați, pentru care sistemele TOMRA pot gestiona până la 100 de tipuri de ambalaje de băuturi simultan.

Programele SGR au dus la o creștere semnificativă a ratei de colectare a ambalajelor de plastic în Europa: țările care au implementat programe SGR ating o rată de colectare medie de 94%, față de 47% în țările fără astfel de sisteme.

Sistemul Garanție-Returnare din România este unul dintre cele mai cuprinzătoare programe de management al ambalajelor pentru băuturi din Europa, datorită scopului extins, granularității și dimensiunii sale. Peste 6 miliarde de ambalaje pentru băuturi vor fi colectate și reciclate anual prin Sistemul Garanție-Returnare, fiind astfel deviate  de la gropile de gunoi și reintroduse în economia circulară.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content