Detectarea superioară a oaselor cu SensorX

Marel's SensorX a stabilit un nou standard în domeniul detectării oaselor odată cu lansarea sa în anul 2006, ceea ce face ca riscurile reprezentate de oase să nu mai constituie o parte inevitabilă a procesării cărnii de pasăre. Tehnologia avansată de detectare a acestui echipament și dezvoltarea software oferă echipamentului SensorX capabilități de detectare a oaselor și a factorilor de contaminare, fără precedent pentru sistemele automate de detectare a oaselor. [P] Detectarea superioară a oaselor cu SensorX

Marel a devenit lider de piață în domeniul detectării oaselor păsărilor odată cu lansarea SensorX, oferind procesatorilor de produse alimentare, siguranță, un produs mai sigur și mai valoros. SensorX este mult mai fiabil și mai consecvent decât orice altă verificare, manuală sau automată. Detectează fragmentele osoase cu o mare precizie, îmbunătățind astfel siguranța alimentară, calitatea produselor și ajutând producătorii să-și păstreze imaginea și reputația brandului prin produse de calitate.

Siguranța alimentară

Siguranța și consistența alimentară sunt vitale în industria de prelucrare a cărnii de pasăre. Sistemul de detectare a oaselor SensorX este o modalitate eficientă și econoamă de a detecta și elimina oasele și fragmentele osoase din produsele din carne de pasăre. Acesta permite procesatorilor de carne de pasăre să atingă un nivel mai ridicat al calității produselor decât oricând înainte.

Un produs mai valoros

SensorX poultry 2Sisters (1)-1

SensorX este potrivit pentru toate produsele din carne de pasăre necongelate și fără saramură, care urmează să fie livrate dezosate consumatorului final.Începând cu jumătatea anului 2017, sute de sisteme SensorX au fost livrate procesatorilor renumiți de carne de pasăre din 40 de țări din întreaga lume, inclusiv celor mai mari branduri din industrie. SensorX poate fi integrat tuturor sistemelor  majore de dezosare a cărnii de pasăre. S-a dovedit că asigură o detectare superioară a oaselor, că oferă  o imagine de ansamblu mai bună a procesului, că minimizează manipularea produsului și că reduce fasonarea excesivă. În cele din urmă, acesta oferă procesatorilor un produs mai sigur și mai valoros.

SmartSort

Adăugând ulterior unitatea de descărcare SmartSort, SensorX creează un sistem inteligent care combină detectarea și clasificarea oaselor cu raze X într-o soluție compactă. SmartSort utilizează informațiile privind greutatea primite de la SensorX pentru a devia ușor produsele într-o cuvă, un combo sau pe un transportor. Aceasta necesită mai puțină separare a produselor și poate efectua clasificarea la viteza liniei, eliminând necesitatea unei centuri de viteză sau a unei unități separate de cântărire. Sistemul SmartSort SensorX economisește spațiu valoros, menținând în același timp o manipulare foarte delicată a produselor. Împreună, SensorX și SmartSort oferă un produs mai sigur și mai valoros în procesul de dezosare.

Monitorizare în timp real

Innova, software-ul pentru procesarea alimentelor Marel, oferă cel mai eficient control al SensorX. Acesta asigură o colectare fiabilă a datelor și indică randamentul cu cântărirea SensorX, permițând trasabilitatea completă pe tot parcursul procesului de producție. Innova oferă monitorizarea în timp real a principalilor indicatori de performanță (KPI), cum ar fi randamentul, performanța, calitatea, capacitatea și eficiența muncii. Aceste informații valoroase permit procesatorilor să identifice oportunități de îmbunătățire, asigurând în același timp respectarea standardelor de calitate și de siguranță alimentară.

Gata cu informațiile fals-pozitive!

SensorX 2Sisters poultryPentru procesatorii de carne de pasăre, echipamentul ideal de detectare cu raze X ar trebui să detecteze resturile osoase și alți contaminanți, cu un grad maxim de precizie. Ceea ce procesatorii nu doresc este o mașină care dă prea multe informații fals-pozitive. În această situație, statisticile privind performanța detectării oaselor, deși impresionante, nu vor reflecta situația reală și ar putea induce în eroare managementul departamentului. Cel mai recent software SensorX de la Marel nu numai că reduce incidența falsurilor pozitive la minimul absolut al industriei, dar și detectează mai precis acele fragmente osoase greu de găsit. Acest lucru înseamnă mai puține lucrări de reparații și mai puțini inspectori, mărind în continuare performanța excelentă a mașinii.

Lider de piață

Optimizarea continuă prin intermediul aplicațiilor software inteligente va consolida în continuare poziția SensorX de la Marel ca lider de piață. "SensorX continuă să fie una dintre cele mai de succes mașini pe care le oferim încă de la crearea sa în 2006. Astăzi, industria contează pe noi pentru a ajuta la furnizarea de produse de înaltă calitate și în siguranță, consumatorilor săi. Continuăm să îi dezvoltăm capacitatea și să inovăm în continuare soluții în fața și în spatele mașinii", spune Einar Einarsson, președintele Marel Inc.

Mai multe informații: marel.com/SensorX

Marel este principalul furnizor global de sisteme și servicii de procesare avansată pentru industria cărnii de pasăre, a cărnii și peștelui. Oferim confortul unei singure surse pentru a satisface toate nevoile. Echipamentele și sistemele noastre de ultima generație ajută procesatorii de alimente de toate dimensiunile, pe toate piețele, să opereze la productivitate maximă. Echipa noastră este formată din aproximativ 4700 de angajați la nivel mondial, birouri și filiale în 30 de țări din cele șase continente și o rețea de peste 100 de agenți și distribuitori.

Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui
Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui
Cu un volum anual de 500.000 de tone, piața locală de carne de pui este dominată de companiile românești, 90% din volumele tranzacționate...
Despre cum transformăm banalul în extraordinar, la INSPIRO 2022
Despre cum transformăm banalul în extraordinar, la INSPIRO 2022
Circa 170 de manageri din industriile de retail și FMCG și-au dat întâlnire pe 7 iulie, la Grădina Face Convention Center, la cea de-a 12-a...