FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Sud-africanii de la Naspers ar avea în vedere vânzarea eMAG

Sud-africanii de la Naspers ar avea în vedere vânzarea eMAG

Grupul sud-african Naspers, care controlează eMAG, cel mai mare retailer online din România, ar fi angajat banca americană de investiții Goldman Sachs pentru oferirea unor servicii de consultanță. Mai exact, americanii ar urma să consilieze Naspers în vederea vânzării eMAG, potrivit unor surse citată de publicația Merger Market.

Aceeași publicație menționează că eMAG ar fi atras interesul fondurilor de investiții care au achiziționat, tot de la Naspers, retailerul online polonez Allegro, respectiv Cinven, Permira şi MidEuropa. Valoarea acelei tranzacții a fost de peste 3 miliarde de dolari. Retailerul polonez Allegro s-a listat ieri pe bursa de la Varșovia, iar acțiunile au crescut cu peste 60%, ducând la o evaluare de aproape 19 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Astfel, listarea Allegro a devenit cea mai mare de anul acesta de pe o bursă europeană.

La solicitarea Progresiv, reprezentanții eMAG au susținut că „este o speculaţie” și că „în momentul de față nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare.”

Naspers a achiziționat în 2012 un pachet de 70% din acțiunile Dante International, grup care controlează, pe lângă eMAG, și retailerul Fashion Days, platforma EuCeMananc sau compania de curierat SameDay. În 2019, Dante International a raportat afaceri de 4,59 miliarde de lei, în creștere cu 8% faţă de 2018, şi un profit net de 49,5 milioane de lei. Anul acesta, eMAG și-a continuat expansiunea internațională și a inaugurat primul showroom în Bulgaria, la Sofia, după ce în prima parte a anului a deschis în Ungaria primul său showroom din afara granițelor. În prezent, eMAG are 15 showroom-uri în România și trei în afara țării.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content