FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Studiu: Tinerii și cei de peste 55 de ani colectează gunoiul menajer selectiv

Studiu: Tinerii și cei de peste 55 de ani colectează gunoiul menajer selectiv

Românii sunt tot mai preocupați de starea mediului înconjurător, opt din zece persoane declarând că își colectează gunoiul menajer selectiv, potrivit unui studiu derulat recent de către Reveal Marketing Research.

Dintre românii care colectează gunoiul menajer selectiv se evidențiază într-o pondere mai mare respondenții cu vârste peste 55 de ani  (60%) și tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani (76%). Aceștia declară că selectează deșeurile în cea mai mare măsură. Totodată, femeile (55%), comparativ cu segmentul bărbaților (58%) declară că reciclează mai puțin. Pe de altă parte, 25% dintre respondenți declară că obișnuiesc să colecteze selectiv gunoiul menajer, dar nu mereu.

Întrebați fiind cu care din următoarele variante rezonează cel mai mult, românii au răspuns că aleg mai degrabă produse din categoria eco în proporție de 17%. Respondenții care se orientează către produse eco sunt în special bărbații care declară că au construit o casă în ultimii doi ani sau sunt în proces de construire a unei case (20%).


Citește și

Studiu: De unde cumpără românii hrană pentru animalele de companie

8 din 10 români folosesc produse cosmetice cu SPF doar pe perioada verii


De asemenea, românii declară că optează și pentru produse cu tradiție pe piață (16%), produse cunoscute (13%) și produse inovatoare (13%). Produsele cu tradiție pe piață sunt alese într-o pondere mai mare de respodenții cu vârsta de peste 55 de ani (20%).

Din totalul eșantionului, 49% dintre respondenți afirmă că folosesc în cea mai mare parte a timpului metode de transport ecologice. Se observă un procent ușor mai mare în rândul respondenților care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construire a unei case (54%), dar și în rândul respondenților cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani (53%).

Metodologie. Studiul a fost realizat prin metoda de colectare CAWI (computer assisted web interview), în perioada 15.04.2021-  26.04.2021. Datele au fost colectate pe un eșantion reprezentativ național (urban și rural):

  • 820 interviuri + Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de încredere: 95%.
  • 440 de interviuri cu persoane care au construit o casă în ultimii doi ani sau sunt în proces de construcție a unei case.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content