FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Strategia Penny pentru 2023: 60% din sortimentație să fie de origine românească

Strategia Penny pentru 2023: 60% din sortimentație să fie de origine românească

Deși în prezent peste 85% dintre furnizorii cu care Penny colaborează provin din România, acest lucru nu coincide cu un procent similar de produse românești prezente la raft. De altfel, în strategia pe termen lung asumată de retailer, extinderea gamei de produse fabricate local cu ingrediente locale și reducerea importurilor de alimente ocupă un loc fruntaș.

De altfel, în încercarea de a înțelege preferințele românilor, Penny a demarat un studiu în colaborare cu Academia de Studii Economice București (ASE), iar datele obținute reconfirmă o situație care dezechilibrează balanța comercială: România importă mai mult decât exportă și mare parte dintre materiile prime nu sunt procesate în țară. Datele aferente anului trecut indică faptul că cel mai mare deficit este înregistrat în cazul produselor din carne. Mai exact, importurile depășesc cu 714 milioane de euro valoarea exporturilor. În cazul fructelor, diferența dintre importuri și exporturi este de 593 de milioane de euro, în timp ce la preparatele din cereale diferența se ridică la 504 de milioane de euro.

În ceea ce privește strategia Penny privind extinderea gamei cu produse locale, noua abordare face parte din rebranding-ul anunțat în vara acestui an, când discounterul a accentuat importanța provenienței românești pentru produsele din magazine, dar și a mărcilor proprii realizate preponderent în România.

„Așa cum am anunțat în iulie, rebranding-ul PENNY. este un element care consolidează strategia noastră de dezvoltare și o dovadă a angajamentului nostru față de România. An de an, urmărim să creștem procentul produselor fabricate local și, odată cu rebranding-ul, ne luăm un angajament ambițios pentru țara în care am crescut: 60% din sortimentul nostru va fi produs, procesat și va avea ingredientul principal din România. Un prim pas în acest demers este relansarea gamei de produse Hanul Boieresc, care deja conține carne 100% românească”, susține Daniel Gross, CEO Penny România.

Relansarea Hanul Boieresc aduce o nouă poziționare a mărcii, un sortiment mult îmbogățit, un design și un model de marketing nou, potrivit reprezentanților Penny care susțin că obiectivul este să dezvolte această marcă la un calibru similar cu cel al marilor branduri, printr-un ritm susținut al inovației la nivelul sortimentului, dar și prin eforturi considerabile de marketing.

Însă angajamentul pe termen lung asumat de Penny nu se oprește doar la sortiment. Retailerul continuă investițiile în sustenabilitate și anunță că va aloca 19,5 milioane de euro în următorii trei ani pentru a consolida inițiativele din cadrul celor patru piloni: dezvoltarea de produse locale, protejarea mediului, susținerea angajaților și implicarea în comunități.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content